Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2518 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2015 - 15:01

DHKP-C in örgüt evinden İngiliz ajan çıktı

Büyüt
Küçült
DHKP-C
in örgüt evinden İngiliz ajan
Terör örgütüne yönelik Okmeydanı da 45 örgüt evi ve hücresine baskın yapıldı. Operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt evinden, alan sorumlularıyla birlikte bir de İngiliz ajan çıktı.

İstanbulda terör örgütü DHKP-Cye yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında bir İngiliz ajan ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonu, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri Okmeydanı da dün 04.30da gerçekleştirdi. İstihbarat, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât polisinin de desteklediği operasyon kapsamında aralarında Gençlik Federasyonu Derneği, İdil Kültür Merkezi ve Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği in de olduğu 45 örgüt evi ve hücresine baskın yapıldı.

 

ÇELİK KAPI ÇELİK ODA

Bir İngiliz ajan, 6 alan sorumlusu ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. 2 adet ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Polis, 3 katlı Gençlik Federasyonu Derneği de çelik plakalarla duvara sabitlenerek güçlendirilmiş 11 çelik kapıyla karşılaştı. Bu çelik kapılar kırıldı. Aynı anda itfaiye de pencereleri kesti. Bu sürede içeridekiler, birçok dokümanı yaktı, bilgisayarları kırdı. Binaya giren polis, duvarları, zemini ve tavanı çelik levhalarla güçlendirilmiş özel bir oda ile karşılaştı. Şüpheliler TEMde sorguya alındı.

 


PROVOKASYON AMAÇLI 4 İDDİA YALANLANDI

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazın, İstanbul Adalet Sarayı da rehin alınması ve ardından şehit edilmesiyle ilgili ortaya atılan dört iddia da Ankaradaki kaynaklarca yalanlandı. Bir iddiaya göre, Kirazın korumaları geri çekildi. Ancak aksine, Kirazın hiç koruma talebi olmadığı ortaya çıktı. Diğer taraftan Kirazın katibinin, saldırının gerçekleştiği sabah trafik kazası geçirdiği yönündeki bilgilerin de asılsız olduğu belirtildi. Kirazın teröristler tarafından değil, polislerce öldürüldüğü, bunun anlaşılmaması için otopsi yapılmadığı da iddia edilmişti. Ancak Kiraza, olay gecesi otopsi yapıldı. Kirazın bedeninden çıkan kurşunların, 7.65 Fransız onlusu diye tabir edilen ve teröristlerin kullandığı silaha ait olduğu belirlendi.

 

AĞRI VE KARABÜKTE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ağrıda PKK ın sözde adalet komisyonu kurduğu yönündeki ihbarlar sonrası yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı dan yapılan açıklamada 1 kişinin de arandığı bildirildi. Diğer taraftan Karabük e DHKP-C terör örgütüne yönelik eşzamanlı operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024