Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2134 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 14:05

Beklenen mektup okundu

Büyüt
Küçült
Beklenen mektup
Çözüm sürecinin en kritik adımlarının atılacağı Diyarbakırdaki Nevruzda Öcalanın beklenen mektubu hem Kürtçe hem de Türkçe olarak okundu.

Çözüm Sürecinin kritik adımlarından biri bugün Diyarbakırda düzenlenen NevruzKutlamasında atılıyor.

Sabahın erken saatleri olmasına rağmen Nevruz alanına binlerce kişi akın etmeye başladı. Planlanan programa göre etkinlikler saat 9:30da başladı.

Abdullah Öcalanın merakla beklenen mektubu ise Kürtçe olarak ilk HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından okundu.

Öcalanın 2 sayfalık ‘Nevruz mektubu Buldanın Kürtçe okumasının ardından Türkçe olarak bu sefer de HDP Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya tarafından okundu.

Öcalan mektubunda şunları dile getirdi;

ACÄ°L MÃœDAHALE GEREKLÄ°

- Tüm halklarımıza barışın yanında yer alan halklarımızın ve dostlarımızın nevruzunu selamlıyorum. Acil bir müdahale, dini inançlarımız, siyasi ve ahlaki sorumluluÄŸumuzun gereÄŸidir. 

TARİHİ EŞİKTEYİZ

- Yürüttüğümüz mücadele bugün tarihi bir eşiktedir. 40 yıllık hareketimizin acılarla geçen mücadelesi boşa gitmediği gibi sürdürülemez bir aşamaya da varmış bulunmaktadır.

DOLMABAHÇE İLE YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Tarihi Dolmabahçe Sarayı da hepimizce resmen ilan edilen 10 maddelik deklerasyon sürecinde yeni bir süreci baÅŸlatmakla karşı karşıyayız. 

SÄ°LAHLI MÃœCADELEYÄ° BIRAKMA SÄ°NYALÄ°

PKKnın Türkiye Cumhuriyeti e karşı yaklaşık 40 yıldır yürüttüğü silahlı mücadeleyi sonlandırmak ve yeni dönemin ruhuna uymak için bir kongre yapmalarını gerekli ve tarihi görmekteyim.

KONGRE TOPLATILMALI

- Kongremiz toplanıp yeni bir dönem başlatmalı. Anayasal vatandaşlığı, eşit ve özgür yaşamı esas alan dönemin startı verilmeli. Çatışmalı süreçten sonra barışın olduğu sürece giriyoruz.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

- Kongre ile birlikte artık yeni bir dönem baÅŸlamaktadır. Yeni dönemde Türkiye Cumhuriyeti dahilinde özgür ve eÅŸit anayasal yurttaÅŸlık temelinde demokratik kimlik sahibi, demokratik toplum olarak barış içinde ve kardeşçe yaÅŸama sürecine giriyoruz.

90 YILLIK ÇATIŞMALI GEÇMİŞİ AŞACAĞIZ

90 yıllık cumhuriyet tarihinin çatışmalarla dolu geçmişi aşıp gerçek barış ile örülmüş bir geleceği yürüyoruz. Nevruzun gerçek tarihine yaraşan da huzurunuzda böyle bir aşamayı selamlamaktır.

IŞİD MESAJI

Son zorbalık IŞİD görüntüsünde ortaya çıkmıştır. Barbarlığın  bile anlamını zorlayan bu örgüt, kadın çoluk çocuk demeden bütün bölge halklarına, vahÅŸice katliamlar sergiledi. Bugün vesilesiyle mahÅŸeri topluluÄŸunuzun ezici çoÄŸunluÄŸunu teÅŸkil eden, özgürlüğe kanat çırpan kadınları ve gençleri önümüzdeki dönemin özgürlük ve eÅŸitlik mücadelesinde en aktif bir ÅŸekilde yer almaya ve baÅŸarmaya çağırıyorum.

KOBANÄ°YE SELAM

- Ayriyeten hem bölgemiz için hem de uluslararası dünya için büyük anlamı olan Kobani direniÅŸi ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde geliÅŸen eÅŸme ruhunu halklarımız arasında yeni tarihin sembolü olarak selamlıyorum. Tarihimizin ve güncelliÄŸimizin toplum  olarak yeniden revizyonu ve restorasyonu ve yeniden inÅŸası için deÄŸerli bir çaÄŸrıdır. YaÅŸasın Nevroz, yaÅŸasın halkların kardeÅŸliÄŸi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024