Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2579 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mart 2015 - 21:44

3 ile yeni üniversite geliyor

Büyüt
Küçült
3 ile yeni üniversite
Güncel Haberleri › 3 ile yeni üniversite geliyor haberi

Balıkesir, Hatay ve Antalya da 3 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun teklifi Mecliste görüşülmeye başlandı

İHA

AK Parti Grubu tarafından TBMMye sunulan kanun teklifine göre Balıkesir Bandırma, Hatay İskenderun ve Antalya Alanyada 3 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

AK Parti grubu tarafından TBMM Başkanlığına sunulduktan sonra Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşüldükten sonra kabul edilerek Genel Kurula gönderilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine Genel Kurulda başlandı.

Teklife göre; Balıkesirin Bandırma ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Hatayın İskenderun ilçesinde İskenderun Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Antalyanın Alanya ilçesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitelere ait kadroların tahsisi öngörülüyor.

115 BİN 420 YENİ ÖĞRETMEN İHTİYACI VAR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ideal koşullarda 115 bin 420 öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi.

Avcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi kurulmasını öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi in tümü üzerinde TBMM Genel Kurulu daki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Öğretmen atamalarına esas olan KPSS in Temmuz ayında yapılacağını belirten Avcı, Nisan sonunda öğretmen ataması yapılmayacak. KPSSye girecek yüzbinlerce gencin, kendilerinin de değerlendirileceği tarihte atama yapılması için haklı talebi var. İnşallah ağustostan itibaren bu adımları planlayacağız diye konuştu.

Türkiye in öğretmen ihtiyacı sayısının emekli olacakların branş dağılımına göre değişebileceğine işaret eden Avcı, İdeal koşullarda 115 bin 420 yeni öğretmen ihtiyacı var dedi.

Soru cevap işleminden sonra teklifin maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024