Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2370 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 05:59

TOKİden dar gelirliye 341 lira taksitle konut

Büyüt
Küçült
TOKİden dar gelirliye 341 lira taksitle
Ekonomi Haberleri › TOKİden dar gelirliye 341 lira taksitle konut haberi

TOKİ, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak adına Gaziantepte bin 154 konutu satışa çıkardı. 20 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında başvuru alınacak evlerin taksitleri 341 liradan başlıyor. Önümüzdeki dönemde diğer illerde de aynı şekilde konut satışları yapılacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Gaziantepte bin 154 konutu kura yöntemiyle satışa çıkarıldığını duyurdu. Başvuruların 20 Nisan-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında alınacağını belirten Turan, konut taksitlerinin 341 liradan başlayacağını söyledi.  Turan “Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olabilmelerini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer illerimizde de aynı kapsamda konut satışlarımız gerçekleşecek.” diye konuştu. TOKİ Başkanı Turan, bin 154 konutun;  888inin alt gelir grubu, 266sının da sosyal konut kapsamında satışa sunulduğunu bildirdi. Turan, “Kısa bir süre önce İstanbul Kayaşehirde 539 liradan başlayan taksitlerle bin 500 konutu dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için satışa sunmuştuk. Şimdi de Gaziantepte bin 154 konutu satışa çıkarıyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer illerimizde de bu kapsamda konut satışlarımız gerçekleşecek” diye konuştu.

Ödemeler teslimin ardından

Şehitkamil İlçesi Beykent Mahallesi Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında satışa sunulan 2+1 niteliğinde 75 metrekare büyüklüğündeki 888 konutun taksit ödemeleri 341 liradan başlıyor. Yüzde 12 peşin 180 ay vade ile satışa sunulacak konutların taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak. 1. ve 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında kura ile satışa sunulan 3+1 niteliğinde 110 metrekare büyüklüğünde 266 konutun taksit ödemeleri ise 626 liradan başlıyor.

HANE HALKI ADINA BİR BAŞVURU OLACAK

Başvuruda bulunacaklarda; Gaziantepte en az 1 yıl ikamet etmek etmesi ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir, gayrimenkul  konut bulunmaması, daha önce TOKİden konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, başvuru tarihi itibariyle alt gelir grubu konutlarda 25 yaş ve sosyal konutlarda ise 18 yaşını doldurmuş olması, aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 lira olması bir hane halkı adına kişinin bir adet başvuru yapabilmesi gibi şartlar aranıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024