Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2756 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2015 - 11:41

TOKİ Başkanı Turandan emekliler için konut açıklaması

Büyüt
Küçült
TOKİ Başkanı Turandan emekliler için konut

Uşakta eski Tabakhane Bölgesinde yapımı süren kentsel dönüşüm alanını gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından karşılandı. Bölgede yapımı süren konutlarla işyerleri inşaatlarını inceleyen Turan, dönüşüm alanında yer alan konutlar ile işyerlerinin 2016 yılı sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Uşakın Kentsel Dönüşüm Projesi ile diğer illere göre bir adım daha öne geçeceğini söyleyen Turan, Bu alan hem TOKİnin hem de Türkiyenin prestij projesidir. Bölgede yeni bir kent oluşuyor. Konutlarıyla, alışveriş merkezleri ile Uşak kendi ölçeğindeki iller baz alındığında öne geçecektir. Projemiz 2016 yılı sene sonuna gelmeden hayata geçirilecektir. 1. Etap çalışması tamamlandığında, ara vermeden projenin 2. Etabına başlayacağız. Uşak, kentsel dönüşüm projesiyle bölge içinde parlayan bir yıldız olacak. 400 milyon TL değerindeki bu proje Uşaka büyük katkılar sağlayacak dedi.

2016 YILINDA EMEKLÄ°LERE KONUT

Kentsel Dönüşüm Projesinin orta segmentte bir proje olduğunu, emekliler için de belediye ile ortak bir çalışma yapacaklarını belirten TOKİ Başkanı Turan, şöyle konuştu:

Kentsel Dönüşüm Alanındaki konutlar 3 artı 1 olduğundan maliyetlere biraz yansıması var. Türkiye genelinde olduğu gibi Uşaktaki emeklilerimiz için de şehir merkezine yakın, belediyenin belirleyeceği alanlara yapacağımız konutlarla işçi emeklileri ve ev sahibi olmayan emeklileri ev sahibi yapacağız. 2016 yılında emekliler için yapılacak olan konutların da temelini atacağız.

YENÄ° BÄ°R UÅžAK DOÄžUYOR


Uşaka yeni bir şehir merkezi inşa edildiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, Yeni bir Uşak doğuyor. Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte bölgede Devlet Su İşleri tarafından yürütülen Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları da devam ediyor. 2016 yılı içinde bölgeyi revize ettikten sonra önümüzdeki yıl, TOKİ Başkanımız ile birlikte Kentsel Dönüşüm Alanında çay içeceğiz dedi.

TOKİ Başkanı Turan, inşaatlarda yaptığı incelemenin ardından İzmire hareket etti.

MANÄ°SADA Ä°NCELEME

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşakta yapımı süren kentsel dönüşüm alanlarını inceledikten sonra Manisaya hareket etti. Manisanın Yunusemre Akgedik bölgesinde yapılacak 1101 konutluk TOKİ projesini inceledi. AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, ve Murat Baybatur ile AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de TOKİ Başkanı Turana eşlik etti.

Birinci etap projenin ardından ikinci etap 1000 konutluk projeyi de hazırladıklarını belirten Turan, ikinci etap projenin Şubat ayında ihaleye çıkacağını söyledi. 3 bin 200 TLden yüksek geliri olan vatandaşların başvurularının kabul edilmeyeceğini söyleyen Turan, 2018-2019 tarihleri arasında konutların bitirileceğini söyledi. Ayrıca Turan, Yunusemrenin ardından Şehzadeler İlçesine yapılması planlanan TOKİ konutlarına ilişkin görüşmelerin devam ettiğinin bilgisini verdi.

Yavuz KUÅžDEMÄ°R/UÅžAK, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024