Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8333 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ocak 2013 - 12:31

G.O.Paşa Meclis’te Sarıgöl İşlendi.

Büyüt
Küçült
G.O.Paşa Meclis’te Sarıgöl
Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Ocak ayı ikinci oturumunda, ilçe gündmeni konuştu bazı önergeler dikkat çekti. CHP DEN İKİ SORU ÖNERGESİ: Pazariçi’nde vatandaşın bilgisi olmadan bazı firmalar bölge üzerinde hangi anlşamayı neye dayanarak yapmıştır? - Devlet memurunun vekalet alma yetkisi varmıdır? Bir memur hüküm giyip, ’Rahşan’ affından yararlanmış mıdır? gophaber.com

CHP Grup Sözcüsü Mehmet Polat, ilçedeki bazı konuları meclis gündemine taşıdı.   Polat Sarıgöl projesi ile ilgili yaptığı konuşmada "Sarıgöl’de yapılacak olan konutların maliyeti çok yüksek. Bunların sosyal konutla ilgisi yok. Bir dairenin ortalama maliyeti 113 bin lira civarında. Metrekare birim maliyeti Bin yüz lira civarında. Bayındırlık Bakanlığı’nın açıkladığı inşaat maliyeti metrekare birim fiyatı 695 lira civarında. Ayrıca istenen belgelere bakılınca ihtiyaç sahibi ve hak sahibi kişilerin buradan daire alması zor" dedi.   Ak Parti Grup Sözcüsü Selim Bilme ise "Bakanlık inşaat birim maliyetlerinde arsa fiyatı katılmadan hesaplanan rakamdır. Bizim çıkarttığımız maliyet hesabına arsa maliyetide eklenmiştir. Sarıgöl’de sosyal proje yapılıyor, sosyal konut değil" ifadelerini kullandı.   CHP Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir ise "Belediye olaya iktisadi değil, sosyal bakmalıdır. Gaziosmanpaşa’da dönüşümler, konut çalışmaları konusunda bilgilendirilemedik. Konulardan haberdar edilmiyoruz. Kendi kendinize karar veriyorsunuz. Mesela birim fiyatlar nasıl hesaplandı?" Şeklinde konuştu.   Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Şatıroğlu ise "Bu proje yerinde kentsel dönüşümdür. Buralarda hiç kimse ile zorla anlaşılmamıştır. Burada arsa, inşaat, kredi maliyetleri dışında maliyete ek bir rakam konulmamış, çıkan maliyet rakamı üzerinden hak sahiplerine verilmesi yönünde karar alınmıştır. Şehit yakınlarına, engellilere ayrıca indirim uygulanacaktır." Şeklinde konuştu.   Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arif Parlakkılıç"Sarıgöl’de yapılan projede arsanın metrekare birim maliyeti 1.200 TL olarak hesaplanmıştır. Buda orada vatandaşa kamulaştırma dolayısı ile ödediğimiz rakamın aynısıdır. Vatandaşlarımıza tasfiye bedelleri ve kira yardımları yapılmıştır.  Bu inşaat ile ilgili olarak 23 Milyon TL arsa maliyeti vardır. 103 bin metrekare inşaat alanı vardır. İnşaat metrekare birim fiyatı 1.041 TL olarak çıkmıştır. Satışlar bu maliyet rakamı üzerinden yapılacaktır. Fakat şehit ailelrine bu rakam üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. Ayrıca orada oturan vatandaşlara maliyetin altında 1.000 TL’den hesaplama yapılarak satış yapılacak. Burada satış usulü; önce hak sahipleri, sonra orada oturan vatandaşlar, sonra Gaziosmanpaşa’da oturan diğer vatandaşlar şeklindeki sırayla yapılacaktır" dedi.   Daha sonra tekrar söz alan CHP Grup Sözcüsü Mehmet Polat, meclise verdiği şu önergeler ise başkanlığa havale edildi.   - Pazariçi’nde vatandaşın bilgisi olmadan bazı firmalar bölge üzerinde hangi anlşamayı neye dayanarak yapmıştır?   - Devlet memurunun vekalet alma yetkisi varmıdır? Bir memur hüküm giyip, ’Rahşan’ affından yararlanmış mıdır?  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024