Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2838 kez okundu. | Yasam Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2015 - 13:50

İlk Marslıyı doğurmak istiyor

Büyüt
Küçült
İlk Marslıyı doğurmak

Mars Oneın Kızıl Gezegene göndermeyi planladığı 24 kişiden biri olabilmek için son 100 arasına giren İngiliz öğrenci Maggie Lieu, seçilmesi halinde amacının Marsta ilk bebeği doğurmak olduğunu söyledi.

Birmingham Üniversitesinde astrofizik okuyan 24 yaşındaki Lieu, 202 bin adayın arasından en son eleme aşamasına erişen isimlerden biri oldu. Mars One, 2024te yola çıkması beklenen ilk yolculukta iki kadın ve iki erkeği Marsa göndermeyi amaçlıyor.

Bağışlar ve televizyon şovuyla finanse edilmesi planlanan Mars One projesi, elde edilecek parayla sadece tek yön Mars yolculuğuna imkan verecek. Kızıl Gezegene ulaşan ilk insanların, yaşayacakları koloniyi tamamen kendi imkanlarıyla inşa etmesi gerekecek.

RADYASYON  KORKUSU

Independenta konuşan Lieu, gerçekleşmesi halinde Marsta doğum yapmanın çok heyecan verici olacağını söyledi. Lieu, Marsta ırk ve millet olmadığı için ilk bebeğin sadece Marslı olacağını söyledi.

Düşük yerçekiminin hamileliği nasıl etkileyeceğinden emin olmadığını söyleyen Lieu, aynı zamanda radyasyon nedeniyle erkeklerin de kısır kalabileceğini belirtti. Lieu, buna rağmen koloni kurmak istiyorsak çoğalmak zorundayız ifadesini kullandı.

Lieunun yanı sıra Mars One tarafından son 100 kişi arasında seçilen beş İngiliz bulunuyor. Bu isimlerden biri olan 23 yaşındaki astronomi öğrencisi Hannah Earnshaw, Marsa gitmenin çok heyecan verici olacağını, ailesiyle internet üzerinden iletişim kurmayı umduğunu söyledi.

Al Jazeera





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024