Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2691 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2016 - 12:42

Bebeklerde en sık karşılaşılan sorun: Kalp hastalıkları

Büyüt
Küçült
Bebeklerde en sık karşılaşılan sorun: Kalp

Morarma, nefes sorunu ve terleme... Bunlar yeni doğan bebekteki kalp rahatsızlığının belirtileri.

Kalp Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazan Özbarlas, hastalığın sıklığının binde 8 olduğunu söyledi, Annenin gebeliğin ilk 3 ayında maruz kaldığı bir çevre faktörü, kullanılan ilaçlar, x ray etkili olabilir. Sigaranın ise yeni yeni ilişkisi olduğu söyleniyor dedi.

BEBEKLERDE DAHA ÇOK DELİK KALP GÖRÜLÜYOR

Kalp deliği ise bebeklerde en sık karşılaşılan kalp sorunlarında birinci sırada yer alıyor.

Kalp Cerrahı Prof. Rukiye Ömeroğlu, kalpteki deliğin belirtilerini Emerken yoruluyor. Çocuk emmeye hevesle başlıyor ama kısa bir süre sonra yorulduğu için bırakabiliyor. Kilo alamama sorunları başlıyor, terleme oluyor ve bu çocukların rengi daha soluk oluyor şeklinde özetledi.

Bebeklerde kalple ilgili başka sorunlar da ortaya çıkabiliyor. Doğuştan kalp rahatsızlıklarının en büyük özelliği ise tedavi edilebilir olmaları.

ERKEN MÜDAHALE İLE TEDAVİSİ MÜMKÜN

Erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Prof. Özbarlas, İlaç olsun, anjiyo ya da ameliyat olsun, erken girişim gerektirecek bazı hastalıklar var. Bu sorunların anne karnında tespit edilmesiyle doğumu planlıyoruz dedi.

Anne karnındaki bebekte kalp gelişimi ilk 8 haftada tamamlanıyor. Kalp rahatsızlıkları 18 ila 22 haftada doktorlar tarafından tespit edilebiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024