Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2477 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mart 2015 - 02:57

Somalı madencilerin tazminat eylemi sürüyor

Büyüt
Küçült
Somalı madencilerin tazminat eylemi

Somada 301 kişinin öldüğü maden faciasının ardından işten çıkartılan ve aylar geçmesine rağmen tazminatını alamadıklarını belirten madenciler, seslerini duyurmak için dün yürüyüş düzenledi.

Belediye önünden başlayan yürüyüş Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (ELİ) önüne son buldu. Burada başlatılan oturma eylemi bugün de devam etti. Tepkili madenciler, Tazminat Hakkımız, Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, Açız Aç ve Somaya Verilen Sözler Tutulsun yazılı dövizleri çevredeki ağaçlara astı. Bir ağaca asılan ekmek ile altındaki, Alın terimiz ve ekmeğimiz için buradayız dövizi dikkati çekti.

İŞÇİLER KARARLI

Tepkili işçilerden 30 yaşındaki Ahmet Mutlu Er, Hükümetin verdiği sözler tutulmadı. Bizler resmen sokağa atıldık. Bizlere sokağa atılma sözü mü verdiler de biz bu duruma düştük? Tazminatlarımızı alana kadar kararlı direnişimizi sürdüreceğiz dedi. Bir diğer maden işçisi Ali Osman Bilir, 2006 yılından bu yana Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.ye ait maden ocağında çalışıyordum.

Bu zamana kadar hiç bu kadar boş kalmadık. Yaşanan maden faciası sonrasında da çıkış alacağımız ve bu duruma düşeceğimiz aklıma dahi gelmedi. Haklı davamızın sonuna kadar arkasındayım diye konuştu. Tazminatlarını alamadıklarını belirten 28 yaşındaki Hüseyin Erol, Benim 5 yıl 7 buçuk aylık tazminat alacağım var. Ben bunları nasıl alırım bilmiyorum. Sadece benim alacağım yok diğer madenci arkadaşlarımın da alacakları var. Haklarımızı alana kadar birlik beraberlik içerisinde burada haklı direnişimizi sürdüreceğiz dedi.

Öte yandan polis ekipleri, grubu uzaktan takip etmeyi sürdürdü.


Serkan YILMAZ/SOMA (Manisa), (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024