Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2471 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2018 - 12:04

SAT timlerine Hazır ol emri!

Büyüt
Küçült
SAT timlerine Hazır ol
Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Yunanistanın olası provokasyonunu önlemek için Ege Denizi de fırkateyn ve iki hücum bot, 7 gün 24 saat görev yaparken, Su Altı Taarruz (SAT) timlerine de çıkabilecek görevler için hazır ol emri verildi.

eniz Kuvvetleri Komutanlığı son dönemde DoÄŸu Akdeniz ve Ege Denizi de gerilimi artırmaya çalışan Yunanistana yönelik önlemlerini artırdı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, mavi vatan olarak nitelendirilen denizlerdeki çalışmalar kapmasında Ege Denizi de bir fırkateyn ve iki hücum bot keşif ve gözetleme faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bunun yanı sıra bölgeye sevk edilen Su Altı Taarruz (SAT) timlerine de olası bir görev için hazır ol emri verildi. Egede ayrıca insansız hava araçlarıyla da düzenli kontrol sağlanıyor.

 

 

Öte yandan önce Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, ardından da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, DoÄŸu Akdeniz ve Egede görevli fırkateynleri ziyaret ederek, her türlü göreve hazır olunduÄŸu mesajını verdi.

Doğu Akdeniz ve Ege sularında icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı a katılan unsurları denetleyen Orgeneral Akar, iyi komşuluk ilişkileri içinde uluslararası hukuk kurallarına, ikili anlaşmalara, denizcilik kurallarına saygılı olarak faaliyetlerini yürüttüklerini belirtmiş, Akdenizde, Egede bize düşecek bir görev olursa onu da vatanımız, milletimiz için gözümüzü kırpmadan yerine getiririz. Dolayısıyla bu konuda hiç kimsenin yanlış hesap yapmaması lazım. ifadelerini kullanmıştı.

TCG Giresunda bahriyelilerle iftarda bir arala gelen Milli Savunma Bakanı Canikli de yanlış hesap yapılmaması uyarısında bulunarak, Biz, her yerde olduğu gibi denizlerimizde ve sularımızda bu ülkenin menfaatlerini koruyacak her türlü tedbiri almak durumundayız ve alıyoruz. Bunlardan hiçbir şekilde taviz vermemiz söz konusu değil. Bazı ülkelerin, mahfillerin Bizans oyunlarının yeni versiyonlarını piyasaya sürerek bu sularda, denizlerde Türkiye in menfaatlerini ortadan kaldırmaya yönelik birtakım adımlar attıklarını zaman zaman görüyoruz. Buna müsaade edemeyiz, bu millet buna müsaade etmez. diye konuşmuştu.

Öte yandan Türk deniz yetki alanlarında denizde durumsal farkındalığa sahip olmak, deniz güvenliÄŸine katkı saÄŸlamak ve Türkiye Cumhuriyeti in deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerini korumak maksadıyla icra edilen Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında bir fırkateyn, hücumbot, denizaltı ve deniz karakol uçaklarıyla karakol görevi yerine getiriliyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024