Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1681 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Şubat 2018 - 10:13

Salih Müslim Aracı Rusya dedi, Moskova yalanladı

Büyüt
Küçült
Salih Müslim Aracı Rusya dedi, Moskova
PYD in eski Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Rusya’nın arabuluculuğunda Şam ile görüşüyoruz açıklaması yaptı, açıklamadna kısa bri süre sonra bu iddia Moskova tarafından yalanlandı.

Berlinde Alman televizyon kanalı DWye konuşan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, YPG ile Şam yönetimi arasında Afrine Suriye ordusunun geçişi ile ilgili görüşme iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

RUSYA ARACILIK EDİYOR

Müslim, Şu anda Suriye hükümetiyle Rusya ın arabuluculuğunda müzakereler var ancak henüz bir anlaşmaya varılmış değil dedi.

Şam ile yapılan görüşmelerde henüz bir sonuca ulaşılmadığını vurgulayan Müslim, Suriye rejimiyle bir anlaşmaya varmak kolay değil. Çünkü bizim için Türkiye in baskıcı yaklaşımları ve sömürgeciliği ile Suriye in baskıcı yaklaşımları arasında hiçbir fark yoktur diye konuştu.

mikhail-bogdanov

MOSKOVA, PYDDEN AÇIKLAMA GELMEDEN ÖNCE YALANLADI

Russia Today kelevizyon kanalına konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov da Erdoğan-Putin görüşmesi sonrasında, Salih Müslimin açıklaması öncesinde Şam yönetimi ile YPG arasında Afrin ile ilgili görüşmelerde Rusya ın herhangi bir rolünün olmadığını söyledi.

AYNI İSİMDEN ARABULUCULUK ÇIKIŞI

Öte yandan Bogdanov bu canlı yayın öncesinde de Moskovada Valday Tartışma Kulübü tarafından düzenlenen “Rusya, Ortadoğuda: Tüm Sahnelerde Rol Sahibi” konferansına katıldı. Mihail Bogdanov, burada basına yaptığı açıklamada “Biz, kimseye kendi rolümüzü dayatmıyoruz ancak gerekli görülürse, akan kanın durması ve ortak payda bulunması için arabuluculuk yapmaya hazırız” dedi.

MENBİÇ AÇIKLAMASI

Ayrıca burada Menbiçe ilişkin de konuşan Bogdanov, Türkiye ve ABD in Menbiç eki durumu Astana süreci dışında ayrı olarak istişare ettiğini belirterek, “Türkiye ve ABD arasındaki anlaşmanın detaylarını bilmiyorum” dedi. Bogdanov ayrıca, “Üçlü zirvenin (Türkiye, Rusya, İran) en kısa sürede Ankara veya İstanbulda yapılacağı konuşuldu. Zaman konusunda bir bilgim yok, liderlerin programı üzerinde çalışılıyor. Bu zirve, üç liderin Soçiden çıkan sonuçlar ışığında Suriyede çözüm görüşmelerini sürdürmelerine imkan sunacak ve muhtemelen 18 Mart aki Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerinden kısa süre önce yapılacak” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024