Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2423 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2018 - 10:24

Pastör Brunson un ilk duruşması 16 Nisan’da görülecek.

Büyüt
Küçült
Pastör Brunson un ilk duruşması 16 Nisan’da
FETÖ ve PKK’dan tutuklu ABD vatandaşı Pastör Brunson’ın ilk duruşması 16 Nisan’da görülecek. ABD’li senatörler duruşmayı izlemek için başvuru yaptı

Önümüzdeki günlerde Türkiyeyi yakından ilgilendiren iki önemli dava görülecek; ikisinin de baş aktörü ABD... Hakan Atilla davasında 7 Mayıs a karar açıklanacak. ABD vatandaşı Pastör Brunsonun yargılandığı davanın ilk duruşması ise 16 Nisanda görülecek. ‘Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla İzmirde tutuklu bulunan ABD vatandaşı Pastör Andrew Craig Brunson, hakim karşısına çıkacak. ABD in Papaz Brunsona olan yakın ilgisi devam ediyor. Daha önce ABD Başkanı Donald Trumpın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğandan serbest bırakılmasını istediği Brunson için 37 Senatör ve 78 Kongre üyesi Cumhurbaşkanı Erdoğana mektup yazmış, serbest bırakılıp sınır dışı edilmesini istemişti. Papaz Brunsonun yargılandığı davanın ilk duruşması yaklaşırken yeni bir gelişme yaşandı.

Habertürk en Bülent Aydemirin haberine göre ABD Kongresi üyesi senatörler, 16 Nisandaki duruşmayı izlemek için Adalet Bakanlığı a başvurdu. Duruşmayı izlemek isteyen senatörlerden biri Brunsonun sınıf arkadaşı. İzin çıkarsa ABDli senatörler duruşmayı izleyebilecekler.

ATİLLA DAVASINDA KARAR

Türkiye in yakından takip ettiği diğer dava da ABDde görülüyor. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi Hakan Atilla ve Reza Zarrabın alacağı cezayı açıklayacak. Ancak dün, 11 Nisan olan duruşma tarihi 7 Mayıs olarak değiştirildi. Bu iki davaya ilişkin yaşanacak gelişmeler Türkiye-ABD ilişkilerinin seyri açısından oldukça kritik. Gelişmeler Ankarada yakından izleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024