Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2866 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2017 - 11:31

Kavurmacı Savunma Veriyor.

Büyüt
Küçült
Kavurmacı Savunma
FETÖ ün iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan davanın 9uncu duruşmasında tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı savunma yapıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü ün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKONun başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü ün de aralarında bulunduğu 21i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın 9uncu duruşması başladı.

KAVURMACI SAVUNMA YAPIYOR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi ce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda görülen duruşmaya, aralarında Kavurmacı ve Güllü ün de bulunduğu 20 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı, savunma yapmaya başladı.

CEZA Ä°STEMLERÄ°

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, firari sanıklar Gülen, Meral ve Günay hakkında, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMMyi ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, erör örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ve örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik suçundan da ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tariye örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından 8,5 yıldan 18er yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü ün de bulunduğu 80 sanığın silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yıldan 15şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, sanıklarla ilgili sunulan deliller olarak da MASAK raporları, şüpheli ifadeleri, sorgu tutanakları ile Boran, Demir ve Berat kod adlı gizli tanık anlatımları, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu sandık kayıt ve hazirun listeleri, iletişim dinleme tutanakları, tanık Yüksel Yılmazın beyanları, ihbar tutanakları, kayyum olarak atanan TMSF raporları, ByLock raporları, Bank Asya hesap dökümleri, Digitürk cevap yazısı, il dernekler müdürlüğünce gönderilen dernek üye kayıt listeleri ve sosyal paylaşım tespitleri yer alıyor.

TAHLÄ°YE EDÄ°LÄ°P TEKRAR TUTUKLANMIÅžTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma sonucunda 8 Eylül 2016da tutuklanan sanıklardan Ömer Faruk Kavurmacı ın avukatları, 1 Mayıs 2017de 5. Sulh Ceza Hakimliği e tutukluluğa itiraz başvurusunda bulunarak tahliye talep etmişti. İtiraz dilekçesini değerlendiren hakimlik, dilekçe ekinde sunulan özel bir hastanenin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitleri değerlendirerek, Kavurmacı ın tahliyesine karar vermişti.

Silivri Devlet Hastanesi in mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediği şeklindeki sağlık raporu üzerine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi ce çıkarılan yakalama kararı çerçevesinde yeniden gözaltına alınan Kavurmacı, 17 Haziran 2017de tutuklanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024