Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1596 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mayıs 2018 - 14:32

Hava Kuvvetlerinde kripto yapılanmasına 18 tutuklama

Büyüt
Küçült
Hava Kuvvetlerinde kripto yapılanmasına 18
İzmir merkezli 15 ilde, FETÖ/PDYnin Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki kripto yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 87 kişiden 21i adliyeye sevk edildi. Mahkeye çıkarılan şüphelilerden 18i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDYnin Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki kripto yapılanmasına yönelik geçen Perşembe günü İzmir merkezli 15 ilde operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında açığa alınan 91 muvazzaf asker ile 5 sivil imam hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Ekiplerin belirlenen adreslere yaptığı baskında 87 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında soruşturmanın açılmasını sağlayan buluntu flash bellekin hazırlayıcılarından olduğu öne sürülen ve örgütün sözde hususi imamlarından İ.S.nin de bulunduğu belirtildi. Örgütün kripto yapılanması soruşturmasının başlamasına neden olan buluntu flash belleğin 2006 yılında İzmirde Ege Ordusu Komutanlığına teslim edildiği ve darbe girişiminin ardından Yurtta Sulh Konseyi üyesi olarak yargılanan eski Orgeneral Akın Öztürkün oluşturduğu Güneş çalışma grubu tarafından kayda değeri olmadığı gerekçesiyle incelenmediği ortaya çıktı. Flash bellek üzerinde yapılan ilk incelemede, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki 5 binin üzerinde askerin davranışlarına göre fişlendiği belirlendi. Söz konusu flash bellekten daha önce bazı soruşturmalarda da bahsedildiği tespit edildi.

ADİL ÖKSÜZÜN GÖZLERİ DOLDU

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürü olan S.B.nin 2017de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede, flash bellekten bahsettiği, flash belleğin kaybolmasından sonra Adil Öksüz ile görüştüğünü söylediği ve Öksüzün gözlerinin dolduğunu anlattığı ifade edildi. Ekiplerin kripto yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonda FETÖnün askerlerden sorumlu 5 mahrem imamdan 2sinin yurt dışına firar ettiği, gözaltı listesindeki hava istihbarat astsubay Erdal D.nin ise darbe girişimi öncesi geçici görevle gittiği Yunanistandan dönmediği belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 18i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 3ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aralarında örgütün sözde hususi imamlarından İ.S.nin de bulunduğu diğer şüphelilerin ise emniyette sorgusunun sürdüğü belirtildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024