Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1466 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Şubat 2018 - 19:05

FETÖ/PDY davasında müebbet yağdı

Büyüt
Küçült
FETÖ/PDY davasında müebbet
27 sanıktan 5’i ağırlaştırılmış müebbet, 7’si müebbet olmak üzere 12’si müebbet hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz sanıklardan 14’ü hakkında beraat, 1’inin dosyasının da başka bir soruşturma kapsamında ayrılmasına karar verildi.

Ispartada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitim gören 700 Harbiyeli öğrencinin Ankaraya destek için götürülme girişimi davasında 27 sanıktan 5i ağırlaştırılmış olmak üzere toplam 12si müebbet hapis cezası ile cezalandırılırken, 2si de tahliye edildi. Tutuksuz 13 sanıktan birinin dosyası Bingölde yürütülen başka bir soruşturma kapsamında ayrılırken, 12si hakkında ise beraat kararı verildi.

SANIK YAKINLARI ARANARAK İÇERİ ALINDI

Güvenlik gerekçesiyle Isparta Adliyesi Konferans Salonu da görülen davayı takip etmek üzere duruşma salonuna gelen ve isimleri okunan sanık yakınları, polis ekipleri tarafından kapı girişinde arandıktan sonra içeri alındı.

4 TUTUKLU SANIK SEGBİS İLE KATILDI

Hacı Mustafa Yazıcı başkanlığında Isparta 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan 10u ve bazı tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi eski komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya, eski Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu ve eski Personel Şube Müdürü Ali Akpınar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

14 TUTUKLU SANIĞIN 12SİNE MÜEBBET, 2SİNE TAHLİYE

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha önce haklarında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarını işledikleri iddiasıyla haklarında Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi de dava açılan tutuklu sanıklardan 5i ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere 12sine ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Açıklanan kararda; dönemin Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı eski Tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya, eski Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu ve eski Personel Şube Müdürü Ali Akpınar ve eski Binbaşı Süleyman Tezel olmak üzere 5 tutuklu sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer yandan, Mustafa Kayar, Gökhan Açıkgöz, Ömer Faruk Kasım, Abdullah Burak Yükselen, Yasin Öztoprak, Osman Ceran ve Şahin Köse olmak üzere 7 tutuklu sanık müebbet hapis cezasına çarptırılırken, tutuklu bulunan Ahmet Özmutlu ve Selçuk Bayrak tahliye edildi.

TUTUKSUZ SANIKLARDAN 12SİNE BERAAT

Aynı davada yargılanan tutuksuz sanıklardan Mehmet Şirin Coşkun hakkında, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma hakkındaki delillerle, Isparta 2.Ağır Ceza Mahkemesi de görülen dava delillerinin birlikte değerlendirilmesi takdiri ile dosyanın ayrılmasına karar verildiği, tutuksuz sanıklardan 12sinin ise beraatlerine karar verildiği açıklandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024