Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2542 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2018 - 14:17

Erdoğan:İNSANLIK iSRAiLE ONE MINUTE DEMELİ

Büyüt
Küçült
Erdoğan:İNSANLIK iSRAiLE ONE MINUTE
Erdoğan, Zeytindağı Barış Ödülleri Töreni de konuşuyor

Filistin ve Kudüs meselesi bir şehrin meselesi değildir. Filistindeki mazlumlar tüm dünyanın sembolüdür. Kudüs insanların ortak değerler etrafında toplanabilmesinin göstergesidir.

İnsanlığın geleceğini Filistinde verdiği mücadele belirleyecektir, bundan şüphe yok. Bu imtihandan başarıyla çıkabilirsek, geleceğe güvenle bakabiliriz. Tam tersi olursa, zulmün hakim olduğu karanlık bir gelecek bizi bekliyor demektir. İsrail yönetiminin topraklarına sahip çıkmaktan başka niyeti olmayan Filistinlilere saldırması zalimin cürretkarlığını gösteriyor. Biz insanlığın, özellikle barış merkezi olması gereken Filistin ve Kudüsün ismini zulümle yanyana yazan İsrailden iki cihanda da davacı olacağız. Bunlarda ne insani, ne vicdani asla böyle bir karakter yok, cibiliyet yok. Biz bu duruma dünya 5 en büyüktür diyerek tepki gösterdik. BM in reforme edilmesi şartttır, olmazsa olmazdır. Dünya, 2. Dünya Savaşı döneminde yaşamıyor. BMyi reforme etmek, çarpıklığı gidermek gerekiyor. Türkiye olarak bu çarpıklığı düzeltme noktasında harekete geçtik.

Filistinli çocuk ve kadınlar İsrail zulmünden en çok etkilenenler durumunda. Ülkesinde kalan Filistinliler evden okula giderken her noktada aranıyor, adım adım takip ediliyor, ayrımcılığa uğruyor. Evinin ne zaman başına yıkılacağını bilmeyen bir Filistinli kadın geleceğine nasıl güvenle bakabilir? Okula giderken kalemleri boşaltılarak aranan çocuk kendine nasıl bir gelecek hazırlayabilir? Kulaklarını, Filistinli kadınların ve çocukların çığlıklarına kapatanlar kendilerini güvende hissediyorsa ortada daha vahim bir durum var demektir.

İNSANLIK iSRAiLE ONE MINUTE DEMELİ

İslam bir barış dinidir ve bizler bu barış dininin mensupları olarak Allaha hamd ediyoruz. Ama ne yazık ki, o barış dininin mensupları birbirini yiyor. Bu da ayrıca bizim derdimiz. Cezayirde Fransızlar 5 milyon Müslümanı katletti. Libyada devasa bir katliam yaptılar ses çıktı mı, çıkmadı. Yine sessiz kaldılar. Bizim 10 karımız büyüklüğündeki devletler neden insani yardım konusunda bizim gerimize düşüyorlar? Çünkü bu vicdan işi. İnsani yardım size bir şey getirmez, bunlar elmas, altın, petrol neredeyse orada.

O SİLAHLARI PKKDAN TOPLADIK

Biz zulmedecekler diye Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları Avrupaya göndermedik. Biz ensar olmaya talip olduk. Biz 3.5 milyon Suriyeli kardeşimizi ağırlıyoruz. Biz bunu sürdüreceğiz, yardım gelse de gelmese de. Biz 31 milyar dolar harcadık. Bereketi de geliyor, çok şükür. Batıyı iyi tanıyalım, biz iyi biliyoruz. 16 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimde bunları iyi tanıdım. 5 bin TIR silah geliyor, bin kargo uçağı ile silah geliyor. Bunlar kime karşı geliyor. Gelse gelse Türkiyeye karşı geliyor. Kimi aldatıyorsunuz, biz bunu Irak a gördük. Irak a hiç silah toplamadınız. Biz o silahların bir kısmını PKKdan topladık.

Biz bunlara Davos a one minute dedik. Ne zaman ki insalık bunlara one minute deme noktasına gelir, bu zulüm biter. Bir kere İsraile gittim. Arabaları falan aradılar, baya bir çektirdiler orada. Bırakıp gelmek de mümkün değil o anda. Şeron var o zaman, bana bir şey anlattı. Hayatta en zevk aldığım an, tankın üstünde Filistinlileri öldürdüğüm an dedi. Bunlar böyle insanlar ya. Sonra ne oldu? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024