Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2011 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2017 - 13:29

Erdoğan TBMM Grup Toplantısı da konuştu

Büyüt
Küçült
Erdoğan TBMM Grup Toplantısı
da
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı da konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı da konuştu.

Erdoğanın konuşmasından satır başları:

MGK ın kasım ayı olağan toplantısına başkanlık ettim. Çarşamba günü 375 eseri ülkemize kazandırdık. Ana muhalefet partisini başındaki zatın, grup kürsüsüden sallandığı kağıtların yalan olduğunu ifade ettik. İpliğini pazara çıkardık. Buradan bir kez daha söylüyorum. Cumhurbaşkanının ve yakınının bu tür dolandırıcılıklarla asla alakası ve işi yoktur. Yurt dışına gönderilmiş herhangi bir paraları da söz konusu kesinlikle değildir. Ana muhalefetin, ana hıyanetin başındaki zata çağrımı tekrarlıyorum. İddiasını ispat etmiş olsaydı ben siyaseti bırakacaktım, Cumhurbaşkanlığı dan ayrılacaktım. Aynı onurlu tavrı kendisinden bekliyorum. Salı gününden bu yana CHP in başında bulunduğu her günü bu zatın sözünü tutamadığı halde gereğini yapmadığı bir zaman olarak kaydediyorum. Bu zatın Yüzde 40 oy alamazsam gereğini yaparım dediğini, ekranlar buna şahit, kılını kıpırdatmadığını da biliyoruz. Geçen hafta uyuşturucu kullanımı ile ilgili Meclis araştırma önergesi verdik, AK Partililer reddetti dedi. Halbuki bu önerge 2 Kasımdaki oturumda AK Parti in desteği ve katkısı ile kabul edilmiştir. Yalanlarla öylesine beyni bulanmış ki gerçek hayatta neler olup bittiğinden haberi yok. Bu zat şimdi de Amerika ın ülkemize karşı silah gibi kullanmaya çalıştığı Zarrab davası ile ilgili açıklamalar yapacakmış. Madem bu mesele ile ilgili birkaç hususu paylaşmak isterim. 

Amerikadaki dava, hukuk, adaletle ilgili olmayan bir cambaza bak cambaza oyunudur. Pek çok kuş birden vurulmak hedefleniyor. Birisi, Suriye ve Irak aki projeye hız verilmek istenmesidir. Davanın projesi Amerikan yönetimi içindeki bir gruba aittir. Amerikada ülkemizdeki 28 Şubat dönemine benzer bir süreç yaşanıyor. Eski yönetim bakiyesi bir grubun ülkemiz konusunda Trump yönetiminin iradesine aykırı olarak yönetim izlediği anlaşılıyor. Bizim muahtabımız sayın Trump ır ve öyle de kalacaktır. Bizi yargılamalarının niyeti onbinlerce kilometrelik terör koridorudur. Şantaj aracı olarak kullanmak üzere gündemde tutulduğu açıkça görüldü. 

İddianameye göre Türkiye İrandan aldığı doğalgazın parasını, İrana aktarmış. Davanın sanıkları, bu amaçla Amerikayı dolandırmak, yasaları ihlal etmek, kara para aklamak için komplo kurmakla suçlanıyor. Amerika ın İrana yaptırımlarını en başta kendi şirketleri olmak üzere Batı ın başka şirketleri delmiştir. Ya haberleri yok, ya da provokasyon devam ediyor. Ekonomik bir suçun cezasının da ekonomik olacağı ilkesi sebebiyle haksız bile olsa bu yöndeki işlemlerin tartışmasının kendi zemininde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Burada farklı bir yol izlenmiş ceza davası açılması yoluna gidilmiştir. ÜLlkemizi uluslararası alanda karalamaya yönelik mizansen sergilenmektedir. Bu davanın Amerikan kamuoyundaki yansımalarına baktığımızda ise bambaşka bir manzara ile karlılaşıyoruz. Zarrab davasını Amerikan medyası, Rusya, Flynn ile beraber değerlendiriyor. Oratada FETÖ ün ve ana muhalefetin güdümündeki bir takım çevrelerin iddia ettiği gibi bir yolsuzluk soruşturması, davası yoktur. Özünde de böyle bir iddia söz konusu değildir, zaten de olamaz. 

Nasıl 17-25 Aralık a ülkemizdeki anayasal düzeni yıkma çabası varsa Amerikadaki davada da aynı amacı uluslararası alanda gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Davadaki komplo iddiası doğrudur ama Türkiyeye karşı kurulmuştur. FETÖ ün tam göbeğinde olduğu uluslararası darbe girişimidir. Amerikaya sesleniyorum, hala 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini anlayamadınız mı? Anlamayacak mısınız? Türkiye in yargısı, başta FETÖ olmak üzere bunların bütün suçlularını yargılayıp ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum ederken, bunların ciddi kısmı Amerikaya kaçmışken siz hala neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? Şu anda bunların da ilişkisini görmeniz lazım. Onlar da bu davaları takip ediyor. Hiç kimsenin Türkiye gibi bir ülkeyi Amerikan iç siyasetindeki iç çekişmelerin malzemesi haline getirmeye hakkı yoktur. Geçtiğimiz günlerde Türkiyeye sığınan YPG-PYD yöneticisinin Amerika ın terör örgütünü korumak, büyütmek için neler yaptığını açıklıkla anlatmıştır. Bizler de bunları görüntülerle her şeyle tespit etmiş vaziyetteyiz. Amerika ın korumasa altına alan bir müttefikin müttefikliğini biz nasıl kabul edeceğiz. 

Amerikadaki iddiaların değerlendirmesini bizim yargımız yapmıştır. Hükmünü de vermiştir. Siyasi bir faturası olacaksa onu kesecek olan da bizim milletimizdir. İranla ticaretimizde haklı olan biziz. Bağlayıcılığı olan BM kararlarına uymuştur. Türkiye-İran sınırı 1639 yılında belirlenmiştir. İranla ticaretimizin ana kalemini, doğalgaz, petrol ithalatımız oluşturuyor. İrandan petrol ithalatımızı belli bir oranda da düşürdük. Pek çok ülke ithalatını azaltmadılar. Amerika ın kendi marka firmalarının bugün İranda ürünleri var.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024