Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1986 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Eylül 2015 - 12:26

Davutoğlu: O cansız beden hepimiz için bir uyarı

Büyüt
Küçült
Davutoğlu: O cansız beden hepimiz için bir
Başbakan Ahmet Davutoğlu, B20 Türkiye Konferansı da, Eminim hepiniz Aylanın, 3 yaşındaki Suriyeli bebeğin cansız bedenini görmüşsünüzdür O cansız beden hepimiz için bir uyarı sinyali. dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, B20 Türkiye Konferansında yaptığı konuşmada, Eminim hepiniz Aylan ın, 3 yaşındaki Suriyeli bebeğin cansız bedenini görmüşsünüzdür. O cansız beden hepimiz için bir uyarı sinyali. Eğer Suriyeli çocuklar evlerinde güvende değilse o zaman bizim çocuklarımız da Ankara, Paris, Londra ya da New York a güvende olmayacaklardır dedi.

Tüm dünya liderlerine çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Davutoğlu, Tüm sorumlu aydınlara, iş dünyasına ve şu anda tatil yerlerinde çok rahat bir şekilde tatil yapanlara sesleniyorum. Lütfen mültecileri düşünün. Sadece Suriyelileri değil, Afrikadan ve diğer ülkelerden gelen mültecileri düşünün şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu un konuşmasından satırbaşları şöyle;

B20 in bir çözüm platform olma şansı var. Karışımızdaki 5 büyük zorluk var. Global pazarlar oldukça oynak. Bu oynak iş dünyasının önündeki en büyük sorunlardan biri. Bu yüzden bir plan yapmak mükün değil.

Kalkınmakta olan ekeoniler geçmişte gösterdikleri dinamizmi gösteremiyor. Bu yüzden büyümeyi de arttıramıyoruz.

Gelecekte büyümeyi arttımamız için yeni bir yol çizmemiz gerekiyor. Küresel ticaret beklenmedik bir şekilde yavaşlıyor.

Türkiye olarak ekonomik büyüme oranınımızı arttırmaya çalışıyoruz. Bizim ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmek için yeni stratejilere ihtiyacımız var.

En az 6 ülkede merkezi hükümetin kontrolünde olmayan ekonomi var. Bunlar arasında Suriye, Irak gibi ülkeler var...

3 yaşındaki bebeğin cansız bedenini görmüşsünüzdür. Bu hepimiz için bir uyarıdır. Bu çocuklar nerede doğduklarına karar vermiyor. Bu bir kader. Ancak bizim verdiğimiz karar onların hayatını etkiliyor. Milyonlarca çocuk, yaşlı, kadın baskıcı rejimlerin mağduru.

Türkiye mültecilere bu zamana kadar 6 milyar dolardan fazla para harcadık. Türkiye mültecilere kapılarını açtı ve neci olduklarını sormadı. Ancak bugün bakıyoruz Macaristan Hristiyan ayrımı yapıyor. Bizim kapılarımız her zaman açık olacak.

Bir saniyeliğine şunu düşünün. Dün akşam 3 yaşındaki Ayla ın babasını aradım. suriyeden Türkiyeye kaçmış kendine yeni bir gelecek kurmak için. Ancak yaşanan faciadaa 2 çocuğunu ve eşini kaybetmiş. 1 dakikalığına düşünün tüm ailenizi kaybetseydiniz ne yapardınız. Baba şimdi tek başına Kobaniye dönüyor. Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum, lütfen mültecileri düşünün.

Hepimiz için bir sınav olacak. Bu cansız çocuk bedeni uluslararası toplum tarafından da görüldü. BM bu çocukları nasıl korunacağına yönelik önlemler geliştirmeli.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024