Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2981 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Kasım 2015 - 14:14

Bedelli askerlikler arasındaki farkın ödenmesine onay çıkmadı

Büyüt
Küçült
Bedelli askerlikler arasındaki farkın ödenmesine onay

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2inci Daire Başkanlığı, Avukat Doğanın aradaki farkın iadesine yönelik talebini yasal dayanağı ve hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesi ile reddetti. Kararı değerlendiren Avukat Doğan, Karara itiraz etmek için, karara karşı aynı mahkeme nezdinde karar düzeltme talebinde bulunacağız dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI TALEBİ REDDETTİ

2011de çıkarılan yasa ile 30 bin TL ödeyerek bedelli askerlikten yararlanan avukat Baran Doğan, 3 yıl sonra yasada yapılan değişiklikle bedelli askerlik miktarının 18 bin TL olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Bedelli askerlik yasasının kabul edildiği 10 Aralık 2014de Milli Savunma Bakanlığına dilekçe veren avukat Doğan, 2011de ödediği bedelli askerlik ücreti olan 30 bin TLnin 12 bin TLsinin yasal faizi ile iadesinin istedi. Milli Savunma Bakanlığı Avukat Doğanın talebini Kanunda iade yapılacağına dair yasal bir düzenleme bulunmadığı gerekçesi reddetti.

ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ, KOŞULLAR FARKLI

Avukat Doğan bu kez, Askeri Yüksek İdare Mahkemesine başvurarak aradaki 12 bin TL farkın iade edilmesi için Milli Savunma Bakanlığına dava açtı. Doğanın talebini reddeden mahkemenin kararında, Avukat Baran Doğanın, 15 Aralık 2011de yürürlüğe giren Bedelli Askerlik Yasasında yapılan düzenleme doğrultusunda bedelli askerlik yaptığı hatırlatıldı. Doğanın bedelli askerlik yaptığı tarihte yürürlükte olan Bedelli Askerlik Yasası ile 13 Aralık 2014de yürürlüğe giren Bedelli Askerlik Yasasının koşullarının farklı olarak düzenlendiği ifade edildi.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI DEĞİL Paging.create(2, 1);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024