Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1601 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2016 - 12:52

Pogba rekor bonservisle Manchester Unitedda

Büyüt
Küçült
Pogba rekor bonservisle Manchester

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United, İtalyan ekibi Juventusta forma giyen Paul Pogbayı rekor bonservis bedeliyle renklerine bağladı.

Uzun süredir transfer listesinde bulunan 23 yaşındaki Fransız futbolcu ile 5+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıklayan Manchester United, İngiliz basınına yansıyan haberlere göre yıldız futbolcuya haftalık 220 bin sterlin ödeyecek.

Juventus Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada ise, Pogbanın bonservis bedelinin 105 milyon avro (89 milyon sterlin) olduğu, bu ücretin İngiliz ekibi tarafından 2 yıl içerisinde kendilerine ödeneceği bildirildi. Ayrıca iki kulüp arasındaki sözleşme koşullarına göre rakamın 5 milyon avro daha artabileceği kaydedildi.

Real Madrid, 2009 yılında Manchester United forması giyen Portekizli Cristiano Ronaldoyu 94 milyon, 2013 yılında ise Tottenham Hotspurda oynayan Galli yıldız Gareth Balei 100 milyon avroya transfer ederek rekor kırmıştı.

İtalya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Juventusta geçen sezon 49 maça çıkan ve 10 gol, 12 asistlik performans sergileyen Pogba, sezonu lig şampiyonluğu ve İtalya Kupası ile tamamlamıştı. Siyah-beyazlı takımda son dört sezondur şampiyonluk sevinci yaşayan Fransız yıldız, 2014-15 sezonunda UEFA Şampiyonlar Liginde İtalyan temsilcisiyle final oynamıştı.

Roissy-en-Brie, Torcy, Le Havre ve son olarak 2009€2011 yılları arasında Manchester Unitedın altyapısından yetişen Pogba, kırmızı-siyahlılar ile 2011 yılında profesyonel sözleşme yaptı.

2011-12 sezonunda ligde üç maçta 68 dakika, Lig Kupasında üç maçta 100 dakika ve UEFA Avrupa Liginde Athletic Bilbao karşısında 27 dakika forma giyen Pogba, 3 Ağustos 2012 tarihinde Juventus ile 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Pogba, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasında Fransa Milli Takımının 7 maçta formasını giydi ve 1 gol kaydetti. Fransa, 23 yaşındaki futbolcunun da yer aldığı final maçında Portekize uzatma dakikalarında yediği golle 1-0 yenildi.

Fransız futbolcu, mayıs ayında takımın başına Portekizli teknik adam Jose Mourinhoyu getiren Manchester Unitedın, Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan ve Zlatan Ibrahimovic ile birlikte yeni sezon öncesindeki 4. transferi oldu.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024