Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3221 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2016 - 23:11

Olimpiyatlara protestolu açılış

Büyüt
Küçült
Olimpiyatlara protestolu

Rio de Janeironun ünlü Copacabana plajında toplanan binlerce Brezilyalı, kamu açığını gizlemek için bütçede usulsüzlük yaptığı Brezilya meclisi ve senatosu tarafından azledilen Dilma Rousseffin yerine geçen başkan yardımcısı Michel Temeri protesto etti. Defol Temer sloganı altında birleşen Rio de Janeirolular, geçici devlet başkanının petrol devi Petrobrasin özelleştirilmesi gibi geçici olmayan tedbirler aldığını savunarak istifasını istedi. Dilma Roussefin azlini darbe olarak niteleyen eylemciler, Geri dön sevgili Dilma yazılı dövizler taşıdı. İki gün önce Brezilya senatosunda özel olarak başkan Dilmanın azli süreci için görevlendirilen komisyon 5e karşı 15 oyla ülkenin ilk kadın başkanı aleyhinde karar almıştı. Bu gelişmeler üzerine Dilma Roussef, tüm Brezilyalıları demokrasi savunması içi sokağa davet etmişti. 

BREZİLYADA YUMUŞAK DARBE TARTIŞMASI 

2014te ikinci kez Brezilya devlet başkanı seçilen Dilma Roussef, seçim öncesi patlayan Petrolao skandalı yüzünden ikinci iktidarın ilk gününden itibaren zor günler yaşamaya başlamıştı. Birçok bakanını kısa sürede kurban vermesine ve piyasaların istediği ismi ekonomi bakanı yapmasına rağmen yaşanan ekonomik krizle birlikte derinleşen siyasi kriz, muhalif partilerin sert tepkisiyle karşılık buldu. Son olarak Lula da Silvanın 2002 yılında iktidara gelmesinden beri dört dönemdir İşçi Partisinin (Partido dos Trabalhadores) koalisyon ortağı Demokratik Hareket Partisi lideri ve başkan yardımcısı Michel Temerin muhalefetle işbirliği yapması Rousseffe azil yolunu açtı.

Dilma Roussef aleyhinde herhangi bir yolsuzluk suçlaması bulunmuyor, ancak kamu açıkları verilerinin yayınlanmasında usulsüzlük yaptığı iddiası var. Dilma Rousseff  ise kamu açıklarının yayınlanmasında izlenen yöntemin 1990 Luis Enrique Cardozo döneminden beri uygulanabilen ekonomik bir tedbir olduğunu savunuyor. Son olarak bir hafta önce Brezilya Federe Mahkemesi sözü geçen uygulamanın suç teşkil etmediği kararını verdi. Ancak 20 üyelik senatonun azil sürecini araştırma komitesi 15 oyla Rousseffin başkanlığının düşürülmesi yönünde görüş bildirdi. Geçen hafta 8 üyeli yüksek senatonun 5 üyesi, Dilmanın görevinden tamamen el çektirilmesi kararını verdi. 

FIDEL CASTROYA GÖRE DİLMANIN AZLİ KURUMSAL DARBE

Roussefin devlet başkanlığı görevinden azli, Latin Amerikalı solcu liderler tarafından da darbe olarak nitelendiriliyor. Küba eski devlet başkanı Fidel Castro, Arjantin eski devlet başkanı Cristina Kirchner, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa azil sürecinde Dilma Rousseffin en büyük destekçileri arasında yer alıyorlar. 

DHA

 

Haberin Videosu   Olimpiyatlara protestolu açılış startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer47425,47425,201608,47425-492461.jpg,1, 0,Olimpiyatlara protestolu açılış);



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024