Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2067 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 00:38

Bursaspor 1 - 2 Fenerbahçe

Büyüt
Küçült
Bursaspor 1 - 2
Spor Haberleri › Bursaspor 1 - 2 Fenerbahçe haberi Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Bursasporu deplasmdan 2-1 mağlup ederek rövanş maçı öncesi büyük avantaj sağladı.
İlgili Foto Galeriler
Bursaspor - Fenerbahçe maçından kareler

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor ile Fenerbahçe karşılaştı. Bursa Atatürk Stadında coşkulu taraftar ve dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Çifte şampiyonluk yaşamak isteyen Fenerbahçe ile, Timsah Arena'da oynanacak finalde taraftarının önünde kupayı kaldırmak isteyen Bursaspor'un mücadelesinde, ilk yarıda atılan goller maçın skorunu belirledi.

Fenerbahçe, suskun golcüsü Emenike'nin 26. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Bursaspor, 33'te Belluchi'yle beraberliği yakaladı ancak yeşil-beyazlılar'ın gol sevinci yalnızca 3 dakika sürdü. Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves, füze gibi bir vuruşla kaleci Harun Tekin'i frikikten avladı: 2-1.

Maçın ikinci yarısında Bursaspor net fırsatları harcayınca Fenerbahçe rövanş maçına büyük avantaj taşıdı. Yarı final rövanş maçı, 21 Mayıs Perşembe günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.

 

BURSASPOR - FENERBAHÇE

STAT: Bursa Atatürk

SAAT: 20:00

HAKEM: Cüneyt Çakır

YAYIN: ATV

BURSASPOR: Harun, Şener, Şamil Çinaz, Serdar Aziz, Aziz, Ozan, Belluschi, Josue, Volkan, Bakambu, Jose Fernandao

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Diego, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Alper, Kadlec, Emenike

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

 

CANLI ANLATIM

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

2. dakika: Bursaspor, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Volkan'ın ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Selçuk, topu ön direkte karşıladı. Atağın devamında Josue, topu ceza alanına gönderdi ama Volkan topu yine kornere gönderdi.

4. dakika: Bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

6. dakika. Yeşil beyazlılar çok etkili geldi. Bakambu, topla birlikte ceza yayına kadar gidip sağ çaprazdan ceza alanına giren Volkan Şen'e pasını verdi. Volkan Şen'in dar açıdan sert şutu uzak kale direğinin hemen yanından dışarıya gitti.

11. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında Şamil'in kafasından seken top Volkan rahatlıkla kurtardı.

13. dakika: Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Vokan Şen'in ceza alanına ortasında Fernandao'dan önce Fenerbahçe savunması topu karşıladı.

18. dakika: Fenerbahçe ceza alanına yakın bir noktaya sağ iç koridora yüksek gönderilen topa Egemen ve Fernandao birlikte yükseldiler ama Egemen, Fernandao'ya faul yaptı.

19. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Volkan Şen'in ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Kuyt topu uzaklaştıran isim oldu.

23. dakika: Hızlı gelişen Bursaspor atağında Volkan Şen'in savunma arkasına ara pasında Fernandao, topu sağdan bindirme yapan Şener'e bırakmak istedi ama top savunmada kaldı.

26. dakika: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Emmanuel Emenike'nin golü ile 1-0 öne geçiyor. Orta alanda topa sahip olan Mehmet Topal topla birlikte ilerledikten sonra pasını Emmanuel Emenike'ye veriyor. Emenike, ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekiyor ve önce direğe çarpan top daha sonra ağlarla buluşuyor.

29. dakika: Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener'in ceza alanına ortasında top Volkan Demirel'e kadar geldi.

33. dakika. GOOOLLL!!! Bursaspor, Fernando Belluschi'nin golü ile eşitliği yakalıyor. Diego'dan kazanılan top sonrasında Josue bekletmeden pasını Fernandao'ya veriyor. Fernandao ceza sahasındaki Volkan Şen'i görüyor. Volkan, gelişine şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel topu tokatlamayı başarıyor. O topu iyi takip eden Fernando Belluschi altıpas gerisinden gelişine kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

34. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı dışında topla buluşan Emenike'nin sol çaprazdan kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.

36. dakika GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Bruno Alves'in golü ile tekrar öne geçiyor. Ceza sahası sol köşesinin hemen önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Bruno Alves direkt olarak kaleyi düşünerek şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

38. dakika: Bursaspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında Şamil'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

39. dakika: Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in ceza alanına ortasında Bursaspor savunması topu uzaklaştırdı.

41. dakika: Bursaspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında Volkan çıkıp topu yumrukladı.

44. dakika: Bursaspor'da Fernando Belluschi, Mehmet Topal'a yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

45. dakika: Cüneyt Çakır, ilk yarının sonuna 2 dakika ilave etti.

İlk yarı sona erdi. Ziraat Türkiye Kupası yarı fibal ilk karşılaşmasında Fenerbahçe devreye 2-1'lik üstünlükle girdi.

İKİNCİ YARI

46. dakika. Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile ikinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

47. dakika: Orta alanda topla buluşan Selçuk'un ceza alanına koşu yapan Emenike'ye ara pasında Emenike için ofsayt bayrağı kalktı.

49. dakika: Fenerbahçe, 3. gole çok yaklaştı. Diego'nun ara pasında ceza alanı içi sağ çaprazında kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Emenike'nin şutunda Harun gole izin vermedi.

51. dakika: Yeşil beyazlılar, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Volkan Şen'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti. Aut.

54. Fenerbahçe yarı alanının ortalarında topla buluşan Ozan Tufan, Kuyt'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

58. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında tam bir karambol yaşandı ve topu uzaklaştıran isim Ozan Tufan oldu.

60. dakika: Bursaspor'da Volkan Şen oyundan çıkarken Emre Taşdemir oyunda.

64. dakika: Bir başka Bursaspor atağında sol kanatta topla buluşan Bakambu'nun ceza alanına ortasında Egemen topu karşıladı.

67. dakika: Yeşil beyazlılar bu kez de sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Josue'nin ceza alanına etkili ortasında karamboldeki topa Volkan sahip oldu

70. dakika: Son bölümde tempo düşmüş durumda.Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %62'ye %38 üstünlüğü bulunuyor.

75. dakika: Yeşil beyazlılar, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında Enes'ten önce Alves topa müdahale eden isim oldu.

76. dakika: Bursaspor, beraberliğe yine çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza alanına giren Emre'ye atılan ara pasında Emre yakın mesafeden dar açıdan vuruşumu yaptı ama top yan ağlarda kaldı.

80. dakika: Volkan Demirel, kale vuruşunu kullanacağı sırada süre geçirince sarı kart gördü.

81. dakika: Bursaspor'da son oyunu değişikliği. Aziz Behich oyundan çıkarken Bekir Yılmaz oyuna girdi.

85. dakika: Bursaspor bir başka net pozisyondan daha yararlanamadı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına içinde kafalardan seken topa kale sahası içinde Ozan indirdi ve Fernandao, yakın mesafeden boş kale yerine topu üstten dışarıya gönderdi.

89. dakika: Fenerbahçe'de Caner Erkin, Ozan Tufan'a yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

90. dakika: Mücadelenin sonuna 4 dakika ilave edildi.

Maçta başka gol olmuyor ve karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

 

MAÇTAN NOTLAR

VOLKAN'LA BURSASPOR TARAFTARI ARASINDA GERİLİM

Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesi Fenerbahçe ısınma hareketleri için sahaya çıktığında tribünden Volkan Demirel'e tepki tezahüratları yükseldi. Yeşil-beyazlı taraftarların "vatan haini" tezahüratları yapması üzerine Demirel tribüne dönüp alkışla karşılık verdi

MEŞALE YAKTILAR, YOLLARI KAPADILAR

Bursasporlu taraftarlar, Fenerbahçe karşılaşması öncesinde, Atatürk Stadı'nın önünden Altıparmak istikametinden Atatürk Heykeline çıkan güzergahı kestiler. Yaklaşık 3 bin civarındaki yeşil beyazlı taraftar, takım otobüsünü beklerken, meşaleler yakıp 'Şampiyon Bursa. En büyük Bursaspor' diye tempo tuttular. Emniyetin yolu açmasından sonra Bursaspor takımını yaklaşık 4 bin coşkulu taraftar meşaleler yakarak karşıladı.

ISINMAYA PROSTESTO ALTINDA ÇIKTILAR

Fenerbahçe takımı Atatürk Stadı'nın zemine ısınmak için 19.45'de çıkarken, tribünleri dolduran Bursasporlu taraftarların protestolarına hedef oldular. Bursasporlu futbolcular sahaya çıkarken taraftarlar Kurtlar Vadisi müziği ile yaptığı atkı şov büyük ilgi gördü. Bu arada yeşil-beyazlı tarftarlarla Volkan Demirel arasında gerilim yaşandı. Bursaspor tribünlerinden yükselen "Vatan haini" tezahüratına milli kaleci tepkisiz kalmadı. Volkan tribünlere dönerek alkışla karşılık verdi.

BİN 600 GÜVENLİKÇİ GÖREV YAPTI

Atatürk Stadı'nda olay çıkamaması için alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında 400'ü özel, bin 200'ü resmi olmak üzere toplam bin 600 güvenlikçi görev yaptı.

25 BİN BİLET SATILDI

Bursaspor Kulübü'nün Ziraat Türkiye Kupası Yarı final ilk mücadelesi için İstanbul Başakşehir karşılaşması sonrasında satışa çıkarttığı 25 bin bilet kısa sürede tükenmişti. Yeşil beyazlılar bu sezon ilk kez tamamen dolu tribünler önünde mücadele ettiler.

FENERBAHÇE TRİBÜNÜ BOŞ

Ziraat Türkiye Kupası maçlarında Fenerbahçeli taraftarların deplasman maçlarında yaptıkları kötü tezahüratlar nedeniyle aldığı ceza nedeniyle, misafir takım tribünü boş kaldı.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024