Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2091 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ekim 2015 - 12:19

Aziz Yıldırımın kararı TSYDde kriz çıkardı!

Büyüt
Küçült
Aziz Yıldırımın kararı TSYDde kriz

Fenerbahçe- Ajax maçına 5 gazetecinin alınmaması üzerine TSYD İstanbul Şubesi, yeterli tepkiyi göstermediğini düşündüğü TSYD Genel Merkezi Başkanı Oğuz Tongsire yönelik bir mektup kaleme aldı. 5 lehte, 1 ret, 1 çekimser oyla gönderilmesine karar verilen mektup, Tongsire konuyu Spor Bakanına ve Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) taşımasını öneriyordu. Mektubu ultimatom olarak algılayan Tongsir ise TSYD İstanbul Şubesi Yönetimini Salı günü toplantıya çağırdı.

AKREDÄ°TASYON KARTINI YIRTTI!

Bu gerilim, Salı günkü toplantı öncesi istifa getirdi. Pazar günü derbiye giden Hürriyet muhabiri Ahmet Ercanların yine stada alınmaması üzerine protesto için akreditasyon kartını yırtan Arif Kızılyalın, tepkisini sürdürerek Genel Merkezdeki görevlerini bıraktı. TSYD İstanbul Şubesi Başkanı Arif Kızılyalın, TSYD Genel Merkezdeki Başkan Vekilliği ve Asbaşkanlık görevlerinden istifa etti.

TSYD İstanbul Şubesinin TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsire yazdığı mektup şu şekilde:

Sayın Oğuz Tongsir
TSYD Genel Başkanı
Bilindiği gibi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 21 Ekim Çarşamba günü Samandırada açıklama yapmış ve Bundan sonra maçlara girecek spor yazarlarını biz belirleyeceğiz. Akreditasyonu Fenerbahçe Kulübü olarak biz yapacağız. Fenerbahçenin aleyhine haber yapan gazetecileri stada sokmayacağım demiştir.

Bunun akabinde de Fenerbahçe-Ajax maçında 5 gazeteci arkadaşımız akreditasyonları olmasına rağmen UEFA organizasyonuna alınmamıştır. Olay UEFA yetkilileri tarafından da tutanak altına alınmıştır.

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz. Türkiyede basın özgürlüğüne 22 Ekim Perşembe akşamı darbe vurulmuştur.
Basının neyi yazıp yazmayacağına bir kulüp başkanı karar veremez.

Yazılan haberler hakkında ilgili kişilerin yasalar çerçevesinde hareket etme hakkı vardır. Her türlü yasal yol da açıktır. Her türlü haber hakkında tekzip başvurusu yapmak/yayınlatmak ve mahkemeye başvurma hakkı bulunmaktadır.

Fenerbahçe aleyhine haber yapanları stada sokmayacağım diyerek basın özgürlüğünü kendi tekeline almak veya almaya çalışmak bir anayasal suçtur.

Başta Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, olmak üzere konunun muhatabı Türkiye Futbol Federasyonunun göreve çağrılması konusunu görüşlerinize sunuyoruz.

TSYD Ä°STANBUL ÅžUBESÄ°
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024