Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2201 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2015 - 00:41

Yeni Başbakanın YAŞta paralel sınavı

Büyüt
Küçült
Yeni Başbakanın YAŞta paralel
Politika Haberleri › Yeni Başbakanın YAŞta paralel sınavı haberi 1 Ağustosta yapılacak olan Yüksek Askeri Şura(YAŞ) toplantısı, hükümet kurma sürecinde görevi o anda elinde bulunduran Başbakanın önemli ilk sınavını oluşturacak.
Şerife Güzel

Güvenoyu alınmamış dahi olsa Hükümeti kuran isim, Başbakan olarak YAŞ toplantısına katılıp, orduyla ilişiği kesilecek paralel subayların ihraç kararlarına imza atacak. Hükümet kurma süreci önümüzdeki haftadan itibaren başlayarak 45 günlük bir takvimi içerecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Başbakan Ahmet Davutoğluna hükümeti kurma görevini verecek. Davutoğlunun hükümet kurma süreci olumsuz sonuçlanırsa Cumhurbaşkanı ikinci partinin lideri olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunu görevlendirecek.

YAŞta kritik tavır

Bu süreçte Kılıçdaroğlu, azınlık hükümeti de olsa bir hükümet kurarak Cumhurbaşkanının onayına sunarsa, Erdoğan bu hükümeti onaylamak durumunda kalacak. Dolayısıyla da artık Başbakanlık, Kılıçdaroğluna geçmiş olacak. Hükümet, güvenoyu alamazsa bile, yeniden hükümeti kurma süreci işlemeye devam edecek. Ancak bu arada artık Başbakan olarak Kemal Kılıçdaroğlu görev yapıyor olacak. Bu sürecin YAŞ toplantısına kadar nasıl şekilleneceği konusu, AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı kanadında değerlendiriliyor. Kılıçdaroğlunun da, Başbakan olarak YAŞa başkanlık etme olasılığı değerlendiriliyor. O dönemde Hükümeti oluşturan ismin, YAŞ toplantısında gündeme gelecek olan “paralel subayların ihraç” kararlarıyla ilgili sergileyeceği tutum dikkat çekecek. Başbakan sıfatıyla toplantıya katılan ismin ihraç kararları konusundaki tavrı önemli olacak. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024