Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2352 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 08:41

Yaşar Kaya: Kongre artık zaruret

Büyüt
Küçült
Yaşar Kaya: Kongre artık
Politika Haberleri › Yaşar Kaya: Kongre artık zaruret haberi DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Kandilin bu aşamadan sonra kongreyi toplamasının ve Öcalanın mesajına uyduğunu deklare etmesinin zaruret olduğunu söyledi.
Gülden Kılıç

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Abdullah Öcalanın Nevruz mesajıyla barış sürecinin yeni bir döneme girdiğini söyledi. Bu aşamadan sonra kongrenin toplanmasının zaruri olduğunu  belirten Kaya, Kandilin de Öcalanın mesajına uymak zorunda olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıllarda Öcalanın kongre çağrısı yaptığını hatırlatan Kaya, “Bu kez kongre çağrısının yanı sıra savaşın sonuna gelindiğini ve barışın eşiğinde olduğunu her iki tarafa da vurguluyor. Kandil, bu mesaja uymak zorundadır ve uyacaktır” dedi. 

Öcalan çözümde kararlı duruyor

Kaya, “Öcalan daha sonra ortaya çıkabilecek pürüzlerin önüne geçmeye çalışıyor. Öcalan, barış sürecinde kesin tavırlıdır. Gönderdiği bu mektuptan da çok net bir şekilde anlaşılıyor. Elbette 40 yılını silahlı mücadeleye vermiş bir örgütü devre dışı bırakamazsınız. Emir vereceksiniz, kongre toplanacak. Kongrenin toplanması öyle kolay değildir. Bugün Rojavada, Irakta, İranda, Türkiyede  olanlar var. Bunların bir araya gelip kongrenin toplanması 1-2 ay  sürebilir” dedi. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024