Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1766 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 06:57

Yalçın Akdoğan: Putinin sözü pratikte değersiz

Büyüt
Küçült
Yalçın Akdoğan: Putinin sözü pratikte
Politika Haberleri › Yalçın Akdoğan: Putinin sözü pratikte değersiz haberi

Meclisteki 23 Nisan resepsiyonunda Rusya Devlet Başkanı Putinin soykırım açıklaması hatırlatılan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Bunlar bizi elbette üzer, ikili ilişkilerimizin çok yoğun ve derin olduğu ülkeler ama pratik bir karşılığı olmaz dedi.

MeclisBaşkanı Cemil Çiçekin son kez verdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonuna ilgi İstanbuldaki Barış Zirvesi nedeniyle azdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Barış Zirvesi nedeniyle katılamazken, Başbakan Ahmet Davutoğlunun İstanbuldaki programı nedeniyle geç katıldığı resepsiyona; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji Bakanı Taner Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı organı başkanları ve kuvvet komutanları katıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise hastalığı nedeniyle gelmedi.

Tahrif ve tahkir güven sarsar

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu bir soru üzerine, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putinin ‘soykırım açıklamasına gerekli giriÅŸimlerin yapıldığını söyledi. DavutoÄŸlu, “Rusya ve Fransanın Erivanda olmaları, Minsk grubu tarafsızlığına gölge düşürüyor” dedi. DavutoÄŸlu, “Bize dönük tarihimizi tahrif ve tahkir eden her tutum bizim güvenimizi sarsar. Kim tarafından nerede yapılırsa yapılsın. Bütün muhataplarımıza diyoruz, herkes tarihini açsın o zaman. Herkes tarihini açarsa söylenecek çok ÅŸey çıkar. Üçüncü tarafların yorumlarına ne ihtiyaç var ne de gölge etmelerine ihtiyaç var” yanıtını verdi.

BaÅŸbakan Yardımcısı AkdoÄŸan da Putinin sözlerine, “Ä°kili iliÅŸkilerimizin çok yoÄŸun ve derin olduÄŸu ülkeler, bunlar bizi elbette üzer ama pratik bir karşılığı olmaz. Bizim çok boyutlu iliÅŸkilerimiz var” ifadelerini kullandı.

‘HDP Kürtlerin CHPsi oldu

AkdoÄŸan HDPnin seçim beyannamesinde, ‘Din dersini, Diyaneti kaldıracağım” demesini eleÅŸtirerek “Bunu CHP diyordu. Kürtlerin CHPsi. Ermeni soykırımını tanıyacakmış. Sen, nasıl Türkiye partisi olacaksın? Türkiye toplumunun hassasiyetlerini gözardı ederek nasıl olacaksın” diye konuÅŸtu.

Resepsiyonun ev sahibi Çiçek, 3. dönemi dolduÄŸunu ve vekil olmayacağını hatırlatarak, “Sırtımızdan yük kalktı. Seçimde size Allah kolaylık versin” dedi.

Soykırım gündemden kalkmalı

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ise sözde Ermeni soykırım iddialarını bazı ülkelerin tanımasıyla ilgili soruya “Türkiyenin gündeminden artık bu düşmelidir” cevabını verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÃœBÄ°TAK deÄŸerlendirmesinde “Ä°dari kadronun yüzde 90i deÄŸiÅŸti.paralel yapı kalmadı. SoruÅŸturması devam edenlerin iliÅŸiÄŸi kesildi” diye konuÅŸtu.

Yargıtay BaÅŸkanı Ä°smail Rüştü Cirite CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸana hakaret eden avukatla ilgili soru yöneltilince “Kimsenin hakaret etme özgürlüğü yok ” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024