Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2495 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 06:02

Yalçın Akdoğan: O durumdaki babanız olsa resmi yayınlar mıydınız

Büyüt
Küçült
Yalçın Akdoğan: O durumdaki babanız olsa  resmi yayınlar
Politika Haberleri › Yalçın Akdoğan: O durumdaki babanız olsa resmi yayınlar mıydınız haberi Teröre alet olan medyaya sert çıkan Başbakan Yardımcısı Akdoğan: O görüntüleri yayınlayanlar, kendi babası, kardeşi olsa yayınlarlar mıydı? Bu insanı küçültücü, onurunu zedeleyici birşeydir. Böyle sorumsuzluk olur mu.

BaÅŸbakan  Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, Tv Net'te Kübra ve Büşra Sönmezışık kardeÅŸlerin "Ä°kiz Aynası" programında gündeme dair soruları cevapladı. Ä°stanbul Adliyesindeki terör saldırısından sonra medyanın tutumuna iliÅŸkin soru üzerine AkdoÄŸan, “Ä°ÅŸi magazinleÅŸtirmek veya operasyon vesaire görüntüleriyle iÅŸin gidiÅŸatını sekteye uÄŸratacak bir yayın yapmak sorumsuzluktur. O görüntüleri yayınlayanlar, kendi babası,  kardeÅŸi olsa yayınlarlar mıydı? Bu insanı küçültücü, onurunu zedeleyici bir ÅŸeydir. Böyle bir sorumsuzluk olur mu” dedi.

Mecburen yasak getirdik

Basın özgürlüğünün, sorumsuz hareket etme anlamına gelmediÄŸini vurgulayan AkdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu: “Dünyadaki basın cenazeler nasıl yayınlanacak, bu konuda belli duyarlılıklar vardır. O ahlaki çerçeveyi kendisi oluÅŸturmuÅŸtur. Türkiyede kendisi oluÅŸturmayıp da siz bir ÅŸey yaptırmaya çalıştığınızda bu bir müdahale gibi algılanabiliyor. O gün biz mecburen yayın yasağı getirdik.”

Biz kime, niye taviz vereceÄŸiz

Muhalefetin Çözüm Süreci ile ilgili “taviz verildiÄŸi” kanısıyla ilgili konuÅŸan Yalçın AkdoÄŸan, bunun bir al-ver süreci olmadığının altını çizerek şöyle konuÅŸtu: “Biz kime, niye taviz vereceÄŸiz, bir de ne verilmiÅŸ?  Bunlar boÅŸ konuÅŸuyorlar. Gizli kapaklı bir iÅŸ yapılabilir mi? Zaten önemli bir adım atılacaksa Meclis üzerinden atılacaktır.”

13 yıllık süreç kitaplaşacak

‘Yazamadıklarım diye bir kitap yazabileceÄŸini belirten AkdoÄŸan, “Sayın CumhurbaÅŸkanımız bazen kızıyor, ‘sen süreçlerle ilgili çok kitap yazmadın diye, haklı da. Ben epey o süreçlerde vakanüvis gibi not tutan kiÅŸiydim. Bunların bir kısmını kitap olarak yayınladık. CumhurbaÅŸkanı ile geçen 13 yılda yaÅŸanan her ÅŸey kitaplaÅŸtırılamadı. Ä°leride inÅŸallah olur” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024