Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2466 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mart 2015 - 12:42

Yalçın Akdoğan: Cumhurbaşkanımızın sözleri bizim için emirdir

Büyüt
Küçült
Yalçın Akdoğan: Cumhurbaşkanımızın sözleri bizim için
Politika Haberleri › Yalçın Akdoğan: Cumhurbaşkanımızın sözleri bizim için emirdir haberi Akdoğan, Başbakanlık Merkez Binada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Sürecine ilişkin, “Sayın Demirtaşın ve Kandilin geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adete süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğanı kimse Çözüm Sürecine karşı gibi bir konuma da indirgeyemez” dedi.

Akdoğan, Başbakanlık Merkez Binada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. “Cumhurbaşkanının yeterli düzeyde bilgilendirilmediğiyle ilgili tartışmalar başladı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, Akdoğan şunları söyledi:

Mevcut sistem sürdürülemez

 “Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi biri değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem AK Partinin Kurucu Genel Başkanıdır, hem de bu siyasi hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir” karşılığını verdi.

“Cumhurbaşkanı bugün katıldığı bir toplantıda ‘Sistem sürdürülemez, başkanlığa geçilmeli açıklaması yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, şu yanıtı verdi: “Sürdürülmeyeceği konusu çok önceden beri olan bir konu. Ben daha önce yaptığım açıklamalarda halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle birlikte yeni bir parametrenin sisteme girdiğini, zaten sürdürülemez hale gelen sistemin bu yeni parametreyle daha da süreci zorlaştıracağını vurgulamıştım. Bu yüzden bu kişilerden bağımsız bir sistem sorunudur.”  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024