Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1875 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Yakalanınca devleti hatırladı

Büyüt
Küçült
Yakalanınca devleti
Politika Haberleri › Yakalanınca devleti hatırladı haberi

MİTin Suriye Türkmenleri için gönderdiği yardım TIRlarına baskın yaparak devleti zor durumda bırakan paralelci savcı Özcan Şişman tutuklanınca devletin savcısını böyle derdest etmeleri suçtur. Bunu yapan cezasını da çekecek diye tehditler savurdu.

Star - İstanbul

Suriye Türkmenlerine yardım götüren MİT Tırlarına baskın yaparak bunların terör örgütlerine gönderilen malzemeler olduğu imajını veren Paralel Yapıya yakın savcılar tutuklanınca ‘devleti hatırladı. Türkiye, tırlara yapılan baskın ve ardından sürülen görüntüler nedeniyle ulusal ve uluslararası arenada büyük bir karalama kampanyasının hedefi olmuştu.

Adana ve Hatayda Ocak 2014te MİT TIRlarının durdurulmasına yönelik soruşturmada Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 4 savcı ve eski Adana Jandarma Komutanı hakkında tutuklama kararı verdiği savcılardan Özcan Şişman gözaltına alındı.

Darbe suçuyla yargılanacaklar

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Şişman, “Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete casusluk yaptığımı izah etmeleri lazım. Yıllarca casusluk ve terörle ilgili soruşturmalar yaptım. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler cezalarını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum.” sözleriyle tutuklama kararına tepki gösterdi. Öte yandan MİT tırları davasında haklarında tutuklama kararı verilen eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı ve Ahmet Karaca da bulundukları adreslerde gözaltına alındı. Şüpheliler, “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” öngören TCKnın 312. maddesi kapsamında, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ile suçlanıyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024