Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1863 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 06:30

Ya koalisyon ya erken seçim

Büyüt
Küçült
Ya koalisyon ya erken
Politika Haberleri › Ya koalisyon ya erken seçim haberi

İstanbulda HDPnin gerisinde kalan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Başbakan Davutoğlu güven oyu alacak koalisyon hükümetini kurmalı, bunu yapamıyorsa erken seçime gidilmeli dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi, yüzde 16.4 oy alarak 81 milletvekili çıkardı. 2011 yılındaki genel seçimlerde yüzde  13.02  oy alarak 53 milletvekili çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı seçim değerlendirmesinde milli iradenin tercihine saygı duyduklarını ifade ederek, “hiçbir parti tek başına iktidar kuracak çoğunluğu sağlayamadı” dedi. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğanın, anayasal sınırlarında kalması gerektiği uyarısında bulunan Bahçeli, aksi halde Erdoğanın, istifayı düşünmesini istedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanının, Sayın Ahmet Davutoğlunun görevlendirmesi gerekir. Davutoğlu, Mecliste bulunan partilerle nasıl bir çalışma yapacağını görüşmesi gerekir. Bir koalisyona ihtiyaç duyuluyorsa bu koalisyon uyumlu bir koalisyon olmalı.

Koalisyon kurulmazsa seçime gidilir

Birinci koalisyon AKP ve HDP arasında olmalıdır. İkisi arasındaki örtülü iş birliğini kamufle etmek, bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır. Çözüm süreci ile ilgilenen AKP-CHP-HDPyi de bir araya getirebilirsiniz. AKP+HDP koalisyonu 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek bir koalisyon modelidir. AKP-CHP-HDPyi esas alacaksanız, 469 geniş tabanlı bir koalisyon olur. Böyle bir yapılanma içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi şerefi ve haysiyeti ile çok güzel bir ana muhalefet görevini de üstlenmeye hazırdır. Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur.”

MHP YİNE ÜÇÜNCÜ PARTİ OLDU

7 Haziran seçimlerinde de önceki seçimlerde olduğu gibi üçüncü sırada yer alan MHP, Bahçelinin göreve geldiği 1997 yılından bu yana girdiği seçimlerde iktidar yüzü göremedi. 2002 yılında ağır bir yenilgi alarak barajın altında kalan MHP, 2011 genel seçimlerinde yüzde  13, 2007de yüzde 14, 2002 seçimlerinde ise yüzde 8 oy aldı. Dün gerçekleştirilen genel seçimlerde Bahçelinin memleketi olan Osmaniyede 1. parti olan MHP, yüzde 41,2 ile bu şehirde birinci oldu.

MHP istanbulda HDPnin gerisinde kaldı.

Bu mu başarı ?

MHPde 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Ogan, partisinin şüzde 16lık oy oranının başarı olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Sinan Ogan twetter hesabından yaptığı açıklamada, “ Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbulda HDPnin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” diye sordu.  Sinan Ogan daha sonra “HDP oylarını Türkiye genelinde % 100den fazla artırırken MHP oyları bir önceki seçime göre neredeyse 2 puan düşmüştür”paylaşımında bulundu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024