Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2059 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

TÜSİAD Başkanı Symes: Bir an önce hükümet kurulsun Çözüm Sürecine devam edilsin

Büyüt
Küçült
TÜSİAD Başkanı Symes: Bir an önce hükümet kurulsun Çözüm Sürecine devam
Politika Haberleri › TÜSİAD Başkanı Symes: Bir an önce hükümet kurulsun Çözüm Sürecine devam edilsin haberi TÜSİAD üyeleri Ankara turuna CHP ve MHP ile başladı. TÜSİAD Başkanı Symes, Yeni bir seçim süreci sıkıntılı olabilir, yeni hükümet bir an evvel kurulmalı. Çözüm Süreci de devam etmeli dedi.
Nevin Bilgin

Seçim sonrası iş dünyasının siyasi partilerden beklentilerini aktarmak için harekete geçen TÜSİAD dün ilk ziyaretini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğluna yaptı. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Cansen Bayaran Symes, bir hükümet formasyonu için gelmediklerini söyledi.  Symes, iş dünyasının, hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması yönünde talebinin bulunduğunu bildirdi. Görüşmede, iş dünyasının, demokratikleşme, kalkınma ve yatırım ortamı, sürdürülebilir büyüme etrafındaki önceliklerini ilettiklerini aktardı.

Çözüm Süreci varsa MHP yok

TÜSİADın ikinci adresi ise MHP Genel Merkezi oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmayları ile bir araya geldi. 1 saat 15 dadika süren görüşmede  Çözüm Süreci de gündeme gelirken, TÜSİAD heyeti  “Süreç Türkiyenin demokratikleşmesi açısından önemlidir” ifadelerini kullandı. Bahçeli ise hükümeti kurma görevinin öncelikle Çözüm Süreci gibi konularda söylem birliği içinde olan partiler arasında gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Bu çerçevede AK Parti ve HDP hükümetinin öncelikli alternatif olduğunu dile getiren Bahçeli, ikinci alternatif olarak AKP-CHP veya AKP-CHP-HDP hükümetinin kurulabileceğini dile getirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024