Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2248 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Nisan 2015 - 11:55

Türkiyenin ilk transseksüel milletvekili adayı oldu

Büyüt
Küçült
Türkiyenin ilk transseksüel milletvekili adayı

CHPnin İzmir 1. bölge 5. sıradan ilk kez bir Roman aday göstermesinin ardından bir ilk de Emine Ülker Tarhanın kurduğu Anadolu Partisinden geldi. Türk siyasi tarihinde ilk kez trans bir kadın milletvekili adayı oldu.

Anadolu Partisinden İzmir 2. bölge 5. sıra milletvekili adayı olan Ahura LGBTİ aktivisti trans kadın Deva Özenen, Meclise girerse LGBTİ bireylerin özellikle istihdam ve sağlık hizmetlerinde karşılaştığı sorunlara çözüm arayacağını belirtirken, mağduriyet yaşayan tüm vatandaşların da temsilcisi olacağını kaydetti.

AYRI CEZAEVİ KURULUYOR AMA İŞ...

LGBTİ bireylerin her vatandaş gibi eşit olduğunu ifade eden Özenen, Meclis çatısında çözüme ulaştıracağı sorunları şöyle dile getirdi: LGBTİ bireyler olarak vatanımız için üzerimize düşen görevleri yapacağımız gibi, eşit haklara biz de sahibiz. Kanunlarda bu eşitlik var gibi gözükse de pratikte kesinlik yok. İstihdam alanında dışlanma çok fazla. Sağlık hizmetlerine ulaşamıyoruz.

Bunlar üzerinde çalışmak istiyorum. Şimdiye dek mağdur edilen ve siyasi partiler tarafından sahip çıkılmayan LGBTİ bireylerin mağduriyetinin suistimal edilmesinin önüne geçmek istiyorum. LGBTİ bireyler ve kadın cinayetlerinin önüne geçebilecek ve bunun takipçisi olabilecek oluşumların içinde olmak istiyorum. İstihdam olanakları çok kısıtlı. Özellikle translara iş verilmiyor. Ayrı cezaevi kuruluyor ama iş yeri kurulmuyor. Hastaneler bizim için dışlanma mekanı. Hasta olduğumuzda o dışlanmaya katlanmaktansa evimizde olmayı tercih ediyoruz.

MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR Paging.create(2, 1);



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024