Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2286 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

TSKda paralel temizlik hazırlığı

Büyüt
Küçült
TSKda paralel temizlik
Politika Haberleri › TSKda paralel temizlik hazırlığı haberi Devlet kurumlarına sızan Paralel Yapıya dair temizlik sürüyor. TSKdaki paralel yapılanmayla ilgili 1000in üzerinde kişiyle ilgili ihbar geldiğini belirten Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Soruşturmalar başlatıldı. Neticelendiğinde gereği yapılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki paralel yapılanma ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Silahlı Kuvvetler milli bir ordu. Milli ordu olması silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve 77 milyonun da bu orduya güvenini göstermektedir. Milli ordu vasfını değiştirmemek lazım. Milli ordu vasfı nedir? Kendini hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan aldığı talimatı uygulayan yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de, bir başka yerden talimat alan yapı varsa o zaman milli olma vasfını kaybeder. Bundan dolayı da gerek Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde yer aldığı şekliyle bir ulusal tehdit olarak değerlendirilen yapının milli ordunun içinde yer alması doğru değildir, uygun değildir. Bu, ordumuzun milli ordu vasfını zedeler. Silahlı kuvvetlerimizde bu ana kadar binin üzerinde kişiyle ilgili olarak da ihbar geldi. Bu ihbarlarla ilgili hem idari, hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024