Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2597 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 AÄŸustos 2015 - 14:49

TIR yaktılar, otobüse ateş açtılar, 1 askeri şehit ettiler

Büyüt
Küçült
TIR yaktılar, otobüse ateş açtılar, 1 askeri şehit
Politika Haberleri › TIR yaktılar, otobüse ateÅŸ açtılar, 1 askeri ÅŸehit ettiler haberi PKKlı teröristler, AÄŸrı Tendürekte 3 TIR ve iki kamyonu yaktı. Ä°ran plakalı yolcu otobüsüne ateÅŸ açan teröristler, muavini öldürdü, 3 kiÅŸiyi yaraladı. Askeri TÄ°Me de roketatarla saldıran PKKlılar bir Uzman Onbaşıyı ÅŸehit etti.

AÄŸrının DoÄŸubeyazıt ile Vanın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Geçidinde pusu kuran PKKlı teröristler,  durdurdukları 3 TIR ve 2 kamyonu yaktı. Teröristler, bu sırada yoldan geçen ancak durmayarak kaçmaya çalışan Ä°ran plakalı yolcu otobüsünü uzun namlulu silahlarla yaylım ateÅŸine tuttu. Açılan ateÅŸte otobüsün Ä°ran uyruklu muavini hayatını kaybetti, 3 Ä°ranlı da yaralandı.

TİMe roket attılar

Teröristler, saldırının duyulmasının ardından Tendürek Geçidinde giden Patnos Komando Alayına baÄŸlı TÄ°Me de roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı.  Teröristlerin hain saldırısına, TÄ°Mdeki askerler anında karşılık verdi. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada, Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç  ÅŸehit oldu.

Kobralar vuruyor

Güvenlik güçleri, Tendürek Dağına doğru kaçan teröristlerin yakalanması için havadan ve karadan operasyon başlattı. Kobra helikopterleri teröristlerin kaçış güzergahını bombaladı. Bölgedeki operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Adanada topraÄŸa verilecek

Åžehit Uzman Onbaşı Muhammet Oruçun naaşı helikopterle Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi.Elazığlı olan ÅŸehit Uzman Onbaşı Oruçun cenazesi ailesinin yaÅŸadığı  Adana YüreÄŸirde topraÄŸa verilecek.

JANDARMADAN ÅžOK BASKIN

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gençlik ve şehir yapılanması adına faaliyet gösteren PKKlılara yönelik 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yenimahalle, Sincan ve Keçiören ilçelerindeki operasyonda eylem hazırlığında olduğu belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, bir kuru sıkı tabanca ile örgütsel doküman ele geçirildi. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de nezaret ettiği operasyonda, 100 jandarma personelinin görev aldı öğrenildi.

HAÄ°N PLAN BOZULDU

Bölücü terör örgütü PKKnın çözüm sürecini sabote eden eylemleri sonrası Hakkaride planladığı yeni saldırılar, güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen dokümanlar sayesinde engellendi.Güvenlik güçleri, Hakkari-Yüksekovada özel bir şantiyeye düzenledikleri operasyonda ele geçirilen doküman ve materyalleri inceledi. Yapılan incelemede, PKKlı teröristlerin bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanlığı binasına yönelik roketatarlı saldırı gerçekleştirmeyi planladıkları tespit edildi. Operasyonda bir roketatar ve çok sayıda roketatar mermesi ele geçirildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024