Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2175 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:06

Terörün reklamını yaptılar

Büyüt
Küçült
Terörün reklamını
Politika Haberleri › Terörün reklamını yaptılar haberi

Savcı Mehmet Selim Kirazı şehit eden DHKP-Cli teröristlerin saldırısı, Paralel Yapı medyası tarafından reklam kampanyasına dönüştürüldü.

Örgütün Twitterden yayınladığı savcının başına silah dayalı fotoğrafı 9 gazete manşetinden verdi. Paralel Yapının gazetesi Zaman, DHKP-Cnin içine sızma yapıldığını yazarak, olayın sabotaj olduğunu savunurken  Cumhuriyet ise olaya provokasyon dedi.

Cumhuriyet, 17-25 Aralık Darbe Girişiminin savcısı Celal Kara ile röportaj yaptıktan sonra Genel Yayın Yönetmenliği verilen Can Dündar yaşadığı Paralel değişim çerçevesinde 1. sayfasından “Korkulan Oldu” başlıklı makaleyle AK Partiye oy verilmemesi çağrısında bulundu. Paralel Yapının gazetecileri Twitterde de boş durmadı. Nazlı Ilıcak, hukuksuz dinleme yapan paralel polisler tutuklandığı için saldırının yaşandığını bile savundu.

Örgüt propagandası

Taraf, Cumhuriyet, Bugün, Sözcü, Hürriyet, Posta, Yurt, Ortadoğu ve Milli Gazete dün birinci sayfalarından DHKP-Cnin propaganda amacıyla yayınladığı şehit Savcı Kirazın başına silah dayanmış, odasında da örgüt bayrağının asılı olduğu fotoğrafı kullandı. Paralel Yapının Türkiye karşıtlığı tutumu anlaşılabilirken, DHKP-C sınavında çuvallayan Doğan Medyasında, Hürriyet ve Posta, terörü lanetlermiş gibi yapıp, öte yandan örgütün para vererek yayınlatamayacağı malzemesini reklam gibi haberleştirdi. Tepkiler üzerine kendilerine bağlı gazetelerde yanlış yaptıklarını itiraf eden Aydın Doğan, günah çıkarmaya çalışsada Savcılık soruşturma başlattı.

İHANET ZAMANI

“Eylem, Cumhurbaşkanı Erdoğanın ‘terörist çocuk tezini güçlendirdi “diye yazan Zaman gazetesi, örgütün eylemlerini yazıp, taşeron ilan edilen DHKP-Cnin 17 Aralıktan sonra hapishanelerden serbest bırakıldığını savundu. Zaman, açıkça DHKP-C terör eylemini hükümetin yaptırdığını savundu. Nazlı Ilıcak, Twitterde DHKP-Cyi savunurken, CNN Türkte program yapan Mirgün Cabas, “Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var. Çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın” diye yazdı ve ardından gelen tepkiler üzerine özür diledi. CHPli gazeteci Koray Çalışkan da, “14 yaşında Berkin Elvanı öldüren polisi bulamayan hukuk sistemi aslen adaleti rehin almıştır” diye yazdı. Terörist diyemeyen Çalışkan, terör eylemini haklı gösterme gerekçesi üretti.

Avrupada görüntüleri basın tarafından kullanılmıyor, yayın yasaklarına harfiyen uyuluyor. Fransada da avukatlar Türkiyedeki gibi aranmamak için baskı kurmak yerine ayrı bir alanda hızlıca aranıp, mahkeme binalarına alınıyor.  

DOĞAN MEDYAYA SORUŞTURMA

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Savcı Mehmet Selim Kirazın şehit edildiği terör saldırısına ilişkin Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazetelerini yayınlarından dolayı  ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak suçundan soruşturma başlattı. Doğan Holding önünde ise dün gece bir grup protesto gösterisi düzenledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024