Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2100 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 05:59

Telekulaklara 19 yıl hapis isteniyor

Büyüt
Küçült
Telekulaklara 19 yıl hapis
Politika Haberleri › Telekulaklara 19 yıl hapis isteniyor haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın memleketi Rizede 60 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle 12 polis memuru hakkında 19 yıl istemiyle dava açılırken, dinlenenler listesinde ilk sırada yer alan dönemin Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, şikayetçi olarak davaya müdahil oldu.

2008 ile 2013 yılları arasında Erzurum Özel Yetkili Mahkemesinin talimatıyla Rizede 60 kişi, Selam Terör Örgütü üyesi oldukları ve Çıkar Amaçlı Suç örgütü oluşturdukları gerekçeleriyle dinlendi. 2013 yılı başlarında ise Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi tarafından verilen kararla “suç unsuruna rastlanılmadığı” belirtilerek dinlenen kişilere mahkeme kararı tebliğ edildi. Geçtiğimiz aylarda Rizede 2008 ile 2013 yılları arasında 60 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle Rize Emniyet Müdürlüğünde görevli 12 polis memuru hakkında 19 yıl ceza istemi ile dava açıldı. Davanın Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam ediliyor.

Polislerden şikayetçi oldu

Rizede, Selam Tevhit Terör Örgütüne üye olduğu gerekçesiyle dinlenenler listesinde ilk sırada yer alan dönemin Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü, İş-Kur Üst Düzey Yöneticisi Fahrettin Kaya yaptığı açıklamada, “Çok zor günler geçirdim. İftiralara maruz kaldım. Tüm bunların açığa çıkması, kim yanlış yapmışsa, kim kimi mağdur etmişse, kişilerin özel hayatı ve mahremiyetini ihlal eden kişiler varsa bunlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için davacı oldum. Bunun ardından Ankarada iadeyi itibar davası da açacağım. Paralel yapı olarak adlandırılan örgüt sahte belge ve deliller üretilip, terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla beni dinlemiş” şeklinde konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024