Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2178 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 06:15

Teknoloji Bakanı Fikri Işık: O ekip adrese teslim raporlar düzenliyordu

Büyüt
Küçült
Teknoloji Bakanı Fikri Işık: O ekip adrese teslim raporlar
Politika Haberleri › Teknoloji Bakanı Fikri Işık: O ekip adrese teslim raporlar düzenliyordu haberi TÜBİTAKın yaptığı Hard disk inceleyecek uzmanımız kalmadı açıklamasını değerlendiren Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAKın asıl işi bu değil, o sekiz kişi de nasıl rapor isteniyorsa, öyle raporlar yazmış dedi.

TÃœBÄ°TAKın yaptığı ‘Hard disk inceleyecek uzmanımız kalmadı açıklamasını deÄŸerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “TÃœBÄ°TAKın adli bilirkiÅŸilik sorumluluÄŸu yok. TÃœBÄ°TAK Balyoz, Ergenekon davalarında mahkemeler tarafından belirlenen bilirkiÅŸilerin verdiÄŸi raporlardan dolayı yıprandı” dedi.

Kimseyi barındırmamışlar

Bir gazetecinin, TÃœBÄ°TAKın yapmış olduÄŸu ‘Hard disk inceleyecek uzmanımız kalmadı açıklamasını hatırlatması üzerine Bakan Fikri Işık ÅŸunları söyledi: “TÃœBÄ°TAKın adli bilirkiÅŸi sorumluluÄŸu yok. TÃœBÄ°TAKın ne kanunda ne mevzuatında ‘Adli bilirkiÅŸilik yapacak diye bir sorumluluk TÃœBÄ°TAKa yüklenmemiÅŸ. TÃœBÄ°TAK özellikle Balyoz, Ergenekon, Böcek davaları gibi davalarda maalesef mahkemeler tarafından özellikle belirlenen bilirkiÅŸilerin verdiÄŸi raporlardan dolayı ciddi yıprandı. Çok tartışıldı. Bende bakanlık görevimi aldıktan sonra gerçekten kamuoyunda TÃœBÄ°TAKın güvenilirliÄŸine zarar verdiÄŸini düşündüğümüz ve o paralel yapıyla ilgisi olduÄŸunu düşündüğümüz sekiz kiÅŸiyi ki onlar oraya bilerek gelmiÅŸler. Sekiz kiÅŸi var ve tamamı bu yapıyla ilgili. BaÅŸka kimseyi de barındırmamışlar. Onun için nasıl rapor isteniyorsa, öyle raporda yazılmış. Bu insanların, iÅŸ hukuku çerçevesinde TÃœBÄ°TAKla iliÅŸiÄŸini kestik ve bu noktada orada yeni insanlar istihdam edildi. Fakat bu insanların böyle tek bir sorumluluÄŸu yok. Sadece mahkemeler tarafından görevlendirilen veya verilen iÅŸlere bakacak diye bir sorumluluÄŸu yok. Bunlar proje personeli. Kendi projeleri var.  Bu projelerde çalışacak ama aynı zamanda da mahkemelerin istediÄŸi desteÄŸi saÄŸlayacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024