Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2098 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

TBMMden İç Güvenlik Paketi geçti

Büyüt
Küçült
TBMMden İç Güvenlik Paketi
Politika Haberleri › TBMMden İç Güvenlik Paketi geçti haberi

İÇ Güvenlik Paketi olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile bazı kanun ve KHKlerde değişiklik yapan tasarı, TBMM Genel Kurulunda sabaha kadar süren görüşmeyle yasalaştı.

Ayrıca iki ayrı Torba Yasa görüşülerek kabul edildi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut oturumları aralıksız kürsüde oturarak kısa aralarla yönetti. Kabul edilen İç Güvenlik Reform Paketi ile birlikte  getirilen bazı düzenlemeler şöyle:

- ÜST VE EV ARAMASI: Polise 24 saat içinde görevli hakimin onayını almak şartıyla mülki amirin izniyle arama ve gözaltı yetkisi veriliyor.

- ÖNLEYİCİ UZAKLAŞTIRMA: Polis, başkalarının can güvenliğini tehlikeye düşürenleri, fiilleri ayrı bir suç oluşturmadığı takdirde, kişinin can güvenliği için koruma altına alabilecek.

- MOLOTOF SİLAH SAYILACAK: Polis, molotofa karşı silah kullanabilecek. Ceza artacak. Yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin dağıtılmasında, gerektiğinde boyalı su kullanılabilecek.

- İLETİŞİMİN TESPİTİNDE 48 SAAT: Gecikmesi sakıncalı hallerde iletişimin tespiti yapılabilecek. 48 saatte de yetkili hakim onayına sunulacak. Bu çerçevede önleme dinlemesi de yapılabicek. 

- GÖSTERİDE ÜNİFORMA GİYENE CEZA: Gösterilerde yüzünü kapatan veya yasadışı örgütün üniformasını giymenin cezası artıyor.

- EŞYAYA ZARAR VEREN ÖDEYECEK: Şiddet olaylarından kamu veya kişiye ait mallara zarar veren gösterici zararı ödeyecek.

- BONZAİ UYUŞTURUCU CEZASI: Uyuşturucu cezası terör suçları ile aynı cezalarla karşılaşacak.

- POLİSE 48 SAATE KADAR GÖZALTI YETKİSİ: Toplu suçlarda  24 saatten 48 saate kadar polise gözaltı yetkisi geldi. Gözaltına alınan kişi en geç 48 saat, toplu olarak işlenen suçlarda

4 gün içinde hakim önüne çıkarılacak.

- VALİ EMİR VEREBİLECEK: Vali, lüzumu halinde, kolluk amir ve memurlarına suç faillerinin bulunması için gereken emirleri verebilecek.

- POLİS ALIM YAŞI 30: Polis alımındaki üst yaş sınırı 28den 30a çıkarıldı.

- ANDARMAYI İÇİŞLERİ BAKANI ATAYACAK: General rütbesinde olmayan daire başkanlarıyla il ve ilçe jandarma komutanlarının ataması yer değiştirmeleri ve geçici görevlendirmeleri İçişleri Bakanı tarafından yapılacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024