Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2231 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 06:22

TBMMde oturma düzeni de hükümeti bekliyor

Büyüt
Küçült
TBMMde oturma düzeni de hükümeti
Politika Haberleri › TBMMde oturma düzeni de hükümeti bekliyor haberi 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlar, milletvekilleri için Genel Kurulda yeni bir oturma düzenini de beraberinde getirdi. Partiler 23 Haziran Salı günü saat 15.00te yemin töreninde eski düzende oturacak. Çünkü kurulacak yeni hükümetin yapısına göre oturma düzeni de değişecek.
Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 25. Dönemde görev yapacak milletvekillerinin kayıt işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Meclisteki oturma düzeni de partilerin 7 Haziranda kazandıkları milletvekili sayısına göre yeniden ayarlanacak. Ancak hükümetin hangi partilerce kurulacağının henüz belli olmaması sebebiyle, oturma düzeni de yapılamadı.Bu yüzden 23 Haziran Salı günü saat 15.00te yemin töreninde partilerin geçen dönemki, oturma düzeni korunacak. Yeni hükümet kurulduğunda, yeni hükümetin yapısına göre oturma düzeni de değişecek.Geleneksel olarak TBMM Genel Kurulunda, iktidar partisine ya da partilerine mensup milletvekilleri, TBMM Başkanlık kürsüsüne karşıdan bakıldığında, sağ bölümde kalan yerlere oturuyorlar. Muhalifet ise, sol bölümde kalıyor. Nitekim Bakanlar Kuruluna ayrılan sıralar da, yine karşıdan bakıldığında, TBMM Başkanlık kürsüsünün sağında kalıyor.

Koalisyon olasılıklarına göre;

Yeni dönemde AK Parti - CHP koalisyonu olursa, oturma düzeninde bir değişiklik olmayacak. Ancak AK Parti- MHP koalisyon kurarsa, CHPli vekiller MHPli vekillerle yer değiştirecek; MHP, artık iktidarın bir parçası olduğu için AK Partili vekillerin yanına geçecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024