Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1862 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2015 - 06:09

Takipsizlik kararı kaldırıldı

Büyüt
Küçült
Takipsizlik kararı
Politika Haberleri › Takipsizlik kararı kaldırıldı haberi Meclis grup toplantısında yasa dışı yollarla elde edilen, montaj ses kayıtlarını yayınlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında verilen takipsizlik kararı mahkeme tarafından iptal edildi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 11 Şubat 2014te partisinin grup toplantısında, yasa dışı yollarla elde edilen, montajlanmış, kurgulanmış olduğu belirtilen ses kayıtlarını yayınlamasından dolayı kovuşturmaya yer olmadığına dair verilen kararının kaldırıldığı bildirildi. Hakimliğin kararında, kovuşturmaya yer olmadığı kararına müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğanın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından itiraz edildiği hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlunun Meclis Grup kürsüsünden teknik cihazlar kullanılarak yasa dışı yollarla elde edilen, montajlanmış, kurgulanmış olduğu belirtilen ses kayıtlarını kamu oyuna açıklamasının söz ve düşünce açıklaması olarak değerlendirilemeyeceği kaydedilen kararda, “Çünkü burada Sayın Kılıçdaroğlunun açıklamış olduğu kendine ait herhangi bir söz ve düşünce bulunmamaktadır” dendi. Kararda, Kılıçdaroğlunun eyleminin Anayasanın 83/1. maddesinde düzenlenen yasama sorumsuzluğu kapsamındaki oy, söz ve düşünce açıklaması niteliğinde olmadığı, bunun bir eyleme dönüştüğü kanaatine varıldığı belirtildi.

Eylem çağrılarına soruşturma

Diyarbakırda 9 Haziran 2015te meydana gelen suikast ve sonrasında yaşanan çatışmaların ardından sosyal medya üzerinden eylem çağrısı yapanlara yönelik soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ile farklı yerlerde 3 kişi olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı olaylar ile ilgili bazı sosyal medya hesapları üzerinden eyleme çağrı niteliğindeki mesajlarla ilgili olarak mesajları yayınlayan kullanıcılar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024