Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1933 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2015 - 06:34

STAR Paralelin kbusu oldu

Büyüt
Küçült
STAR Paralelin kbusu
Politika Haberleri › STAR Paralelin kbusu oldu haberi Basın özgürlüğü edebiyatı yapan Paralel Yapı, gerçekleri ortaya çıkaran Star Gazetesini, açtığı 800 soruşturma ve yüzlerce dava ile abluka altına almayı amaçlıyor.
Star

17-25 Aralık Darbe Girişimi boşa çıkan Paralel Yapı,Türkiye ve dünya yapılanmasına ilişkin yaptığı özel haberlerle gündem belirleyen STARa soruşturma ve dava yağdırdı. Starın özel yayınlarından rahatsızlık duyan Paralel Yapı, gazete hakkında 800 soruşturma ve yüzlerce dava açılmasını sağladı. Davaların açılması için paralel yapının Bakırköy Sulh Ceza Mahkemelerindeki uzantılarını devreye koyduğu belirlendi. Hakkında yakalama ve Kırmızı Bülten kararı bulunan Fetullah Gülenin liderliğindeki Paralel Devlet Yapılanması, gerçekleri ortaya çıkaran medyaya adeta savaş açtı. Sık sık “Basın ögürlüğü ve hoşgörü” edebiyatı yapan Gülen cemaati, söz konusu Paralel Yapının ipliğini pazara çıkaran özel haberlere imza atmak olduğunda, yargı içindeki uzantılarını devreye sokarak STARı soruşturma ve dava kıskacına aldı. STARa bir yıl içinde 800 soruşturma ve yüzlerce dava açıldı. Fetullah Gülen, adının bile geçmediği yüzlerce haberden bizzat şikayetçi oldu.

SAVCIYA BASKI YAPTILAR

Star Gazetesinin çalışanları hakkındaki birçok davanın Bakırköy Sulh Ceza Mahkemelerinde verilen talimatlar üzerine açıldığı görüldü. Paralel yapının dava açmak için izlediği hukuk dışı yöntem şok etti. İlk önce Küçükçekmece basın savcılığına şikayet dilekçesi sunan paralel yapı mensupları, daha sonra savcılıktan çıkan “Dava açılmasına gerek yoktur” kararını alarak bir üst itiraz makamı olan Bakırköy Sulh Ceza Mahkemelerine götürüyor. Burada basın savcısının verdiği takipsizlik kararını bozan 1., 3. ve 5. Sulh Ceza Mahkemeleri “Dava açılsın ve şüpheliler cezalandırılsın” diyerek dosyayı tekrar savcılığa yolluyor. Çaresiz bu talebi yerine getiren savcılık, basın kanunu ihlal eden Sulh Ceza Mahkemelerinin kararına uyarak iddianame tanzim edip dava açıyor. Davalar, yasalar hiçe sayılarak açılıyor.

HELİN ŞAHİNE HAPİS CEZASI

Şikayetlerin çoğu bizzat Fetullah Gülen adına kendisini savunan Hakkaniyet Hukuk Bürosu tarafından yapıldı. STAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Sorumlu Yazıişleri Müdürü Özkan Demir, yazarlar Ahmet Taşgetiren, Ahmet Kekeç, Fadime Özkan ve Halime Kökçe haklarında soruşturma açılan isimler arasında. En çok soruşturma ise STAR muhabiri Helin Şahin hakkında açıldı. 120 soruşturma ile boğuşan Şahin hakkında ayrı ayrı 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan 4 tane de ceza davası var. Gazetenin bir diğer muhabiri Kemal Gümüş hakkında ise 60a yakın soruşturma açıldı. Gümüş hakkında en çok şikayet MİT TIRlarına dair yazdığı haberlerden dolayı yapıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024