Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2490 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mart 2015 - 06:06

Son 1 yıl içinde 597 kişi dağdan inip teslim oldu

Büyüt
Küçült
Son 1 yıl içinde 597 kişi dağdan inip teslim
Politika Haberleri › Son 1 yıl içinde 597 kişi dağdan inip teslim oldu haberi Çözüm süreciyle birlikte esmeye başlayan barış havası Kandili de etkiledi. Son bir yıl içinde aralarında çocuklar da dahil 597 kişi örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.
Şeyhmus Çakan

Kuzey Irakta PKK içerisinde faaliyet yürütürken, 2si 18 yaşından küçük olmak üzere toplam 6 örgüt üyesi örgütten kaçarak, Şırnakın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısına gelerek teslim oldu. Teslim olan örgüt üyelerinin çözüm sürecinden etkilendikleri belirtildi. Bir yılda teslim olan örgüt üyesi sayısı 597ye ulaştı.

Dönüşte büyük artış var

PKK/KCK örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 6 kişi örgütünden kaçarak Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği teslim oldu. Yetkililer, 21.03.2013 - 13.03.2015 tarihleri arasında Şırnak merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olanların sayısının Polis sorumluluk bölgesinde 25, jandarma sorumluluk bölgesinde 59, Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliğine 513 olmak üzere toplamda 597 kişi güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi. Teslim olan örgüt üyelerinin çözüm sürecinden etkilendikleri, dağda yaşamının zorluklarını dile getirdikleri öğrenildi.

HDP HEYETİ KANDİL SONRASI İMRALIYA GİTTİ

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DTK Eş Başkanı Sayın Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanıktan oluşan heyet, Öcalanla görüşmek üzere İmralı Adasına gitti. Kandilden dönen heyet üyelerinin KCK yöneticilerinin mesajlarını Öcalanla paylaşarak, cevap alacak. Şubat başında İmralıya giden heyette, ilk kez Ceylan Bağrıyanık da yer almıştı. Bağrıyanıkın yanı sıra Pervin Buldan, İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle İmralıya gitmişti. Böylece heyet, çözüm sürecinin başından bu yana İmralıyı ziyaret eden en kalabalık heyet olmuştu. Kandilden gece dönen heyet diğer üyelere bilgi vererek İmralıya gitmek için Adalet Bakanlığına başvuru yaptı. Görüşmeyi uygun gören Bakanlığın izni ile giden heyet, Öcalana KCK yöneticilerinin görüşlerini iletecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024