Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2006 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 06:35

Siyasette koalisyon havası

Büyüt
Küçült
Siyasette koalisyon
Politika Haberleri › Siyasette koalisyon havası haberi

Mecliste kayıt işlemleri sona ererken, vekillerin gündeminde koalisyon ihtimalleri var.

Nevin Bilgin

Meclisteki kayıt işlemlerinin gündemi yine koalisyondu. Koalisyonun ilk işareti olarak görülen Meclis Başkanlığı konusundaysa şu anda her partinin kendi adayını çıkarması ve üçüncü turda en yüksek oy alanın seçilmesi muhtemel görünüyor. 

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Erken seçim ihtimalinin şu anda dahi en uzak ihtimal olduğu kanaatindeyim. İnşallah, en kısa zamanda, birinci turda Türkiyeyi tatmin edecek iyi bir koalisyon çıkacağına ümit ediyoruz. Hiçbir partinin kırmızı çizgi dayatması olmaması gerekiyor.    Milletin kırmızı çizgileri var.    Partiler milletin kırmızı çizgilerini iyi şekilde anlarlarsa, uzlaşmayla önemli bir koalisyon       olacağına inanıyorum.  

Yüksekdağ: Kırmızı çizgi yok

-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Bugün halkımızın ortaya çıkardığı kombinasyonda herkes aslında kilit parti. Muhalefet partileri arasında çok bir toplumsal destek uçurumu yok. Bu açıdan bakıldığında her partinin oynayacağı rol çok önemli. Bizim kırmızı çizgilerimiz yoktur, bizim ilkelerimiz, programımız vardır.

Bunlar peşrev aşaması    

-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan: “Bir AKP, MHP iktidarı da olabilir, başka koalisyonlar da olabilir, azınlık hükümetleri de olabilir. Biz arzularımızı ifade ettik. Mesele Türkiyenin bu sorunlarını çözecek hükümet seçenekleridir. Mesele Türkiyenin bu sorunlarını çözecek hükümet seçenekleridir. Öncelikle bu kısım, bu konuşmaların hepsi tabiri caizse peşrev aşamasıdır henüz şu anda daha peşrev aşamasında siyaset. Bunlar peşrev aşamasıdır. ”

MHPli Yalçın: CHP ilkesiz

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: “Yüzde 60lık blokun gerçekten caiz bir tabir olabilmesi için, ortaya çıktığı varsayılan blokta yer aldığı düşünülen siyasi partilerin fikir ve ilkelerinde, beyannamelerinde, halka verdiği sözlerde en azından asgari müştereklerin olması icap eder. Çok iyi bilinmektedir ki Türkiyede hukuk ve demokrasiyi tahrip eden mihrakların başında PKK ve onun siyasi kanadı gelmektedir. Hâl böyleyken Sayın Kılıçdaroğlu, MHPye HDP destekli bir ortak hükûmet kurma teklifini dillendirirken böyle yasa tanımaz silahlı bir oluşumla hukuk sisteminin taşlarını nasıl yerli yerine oturtacağını,kamuoyuna açıklamamıştır.” 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024