Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2347 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mart 2015 - 06:20

Sinegogda Erdoğana dua: Yüce devletimiz Cumhurbaşkanımızı korusun, yüceltsin

Büyüt
Küçült
Sinegogda Erdoğana dua: Yüce devletimiz Cumhurbaşkanımızı korusun,
Politika Haberleri › Sinegogda Erdoğana dua: Yüce devletimiz Cumhurbaşkanımızı korusun, yüceltsin haberi

Edirnede 5 yılda restore edilen ve 46 yıl sonra ibarete açılan Avrupanın 2nci büyük sinagogunun açılısında hahambaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan için dua etti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5 yılda 5 milyon 750 bin lira harcanarak aslına uygun olarak restore edilen Avrupanın 2nci büyük sinagogu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile çok sayıda Musevinin katıldığı dini törenle açıldı.

Açılış töreni ilahi ve dualarla başladı. Özel olarak getirilen Tevrat, yine dualar eşliğinde konukların arasından getirilerek özel bölümüne konuldu. Ulus Özel Musevi Okulu öğrencileri tarafından da mini bir konser verildi. Ardından hahambaşları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için dualar okundu. Haham, duanın Türkçe tercümesinde, “Yüce devletimiz Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanı mübarek kılsın, korusun, yücelttin, yardım etsin, büyütsün, yücelere taşısın. Ömrünce ve ömrümüzce şanını yüceltsin amin” ifadelerini kullandı. Dini törenin ardından konuşan Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, “Tevratımızı buradaki evine teslim etmiş olmanın mutluluğu, sinagogun ibadet dışı, ziyarete açık olduğu zamanlarda Tevratımıza ve inancımızın kutsal günlerine Vakıflarca sahip çıkılacağının huzuru içerisindeyiz.

YAHUDİLERİN MÜSLÜMANLAR KADAR HAKKI VAR

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasında Türkiye ile İsrail arasındaki gerilime değinerek “Yahudilerle aramızdaki bağ, İsrail ile başlamış bir bağ değildir. Gerek İspanyadan gerek 1930lardan Nazi Almanyasından gelen Yahudiler bu toprakları vatandaşları olarak kabul etmiş ve ülkemize çok katkılarda bulunmuştur. Bu vatanda bir Müslümanın ne kadar hakkı varsa, bir Yahudinin, bir Hıristiyanın başka inanç grubunun da o kadar hakkı vardır.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024