Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2183 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2015 - 13:48

Sezgin Tanrıkuludan Başsavcılık açıklamasına tepki

Büyüt
Küçült
Sezgin Tanrıkuludan Başsavcılık açıklamasına

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcının şehit edilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada CHP milletvekili Sezgin Tanrıkuluyla da ilgili bilgiler verdi. Açıklamada; Tanrıkulunun ilk önce Adliyeye geleceğim dediği ama sonrasında telefona çıkmadığı kaydedildi. Bu sözler sonrası Tanrıkulu mikro blog sitesi twitterdan açıklama yaptı.

İŞTE TANRIKULUNUN O MESAJLARI:

1)    Çağlayan olayından haberim olduğu an benim için en önemli şey insan hayatıdir diyerek elimden geleni yapacağımı belirttim..

2)    Ancak Başsavcınin sözlerinin aksine ben sadece bir avukat değilim ve siyasi bir kimliğe sahibim.

3)    CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir

4)    Hayat-memat meselelerinde başta iktidar olmak üzere bütün siyasetcilerin esit sorumluluk alarak provakasyonlari bertaraf etmesi beklenir

5)    Ancak olay günü ismimin geçtiği andan itibaren hükümet tarafından sahsim ve partime yoğun bir saldiri başlamıştır

6)    Bugüne dek siyaset öncesi ve siyasette yaşadığım tecrübeler,bu saldırının nereye vardirilacağını öngörmeme yeterliydi,yeterlidir..

7)    Nitekim eski Adalet Bakanı ismimin neden geçtiğini sorgularken, Başsavcı neden gelmedi diyerek provakasyon öngörümüzü doğrulamıştır.

8)    Açıklamadaki, hem milletvekili kimliğimizi reddeden,hem de hedef gösteren üslup öngördüğümuz tuzağın gerçekliğini ortaya koymaktadır.

9)    Olaya müdahil olmamdan siyasi rant devsirmeyi planlayanlar bu tutmayinca iki taraflı saldırıya başlamışlardir.Meselenin özeti budur.

10)  Ölümden, cinayetten,şiddetten siyasi rant ummak namussuzluktur,serefsizliktir. Lanet olsun siyaseti insan hayatından üstün görenlere..

SAVCILIK AÇIKLAMASINDA NE DENİLMİŞTİ?

Savcı Mehmet Selim Kirazın şehit edilmesinden sonra ayrıntılı bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı CHP milletvekili Tanrıkuluyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu bağlamda İstanbul Baro Başkanı Sayın Ümit Kocasakal, Avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvanın terörislerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlarada çıkmamıştır. Görüşme devam etmekteyken Cumhuriyet Savcımızın odasından peş peşe silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristlerde güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024