Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1260 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 AÄŸustos 2023 - 04:41

Selvi, İYİ Parti ve HDP'nin İmamoğlu'na ''destek'' şartını açıkladı

Büyüt
Küçült
Selvi, İYİ Parti ve HDPnin İmamoğluna destek şartını
İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı İmamoğlu'nun yeniden aday olacağını ilan etmesinin ardından dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Selvi, İmamoğlu'na destek vermek için İYİ Parti'nin 3, HDP'nin ise 2 ilçeyi istediğini öne sürdü.

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Ä°stanbul'a adaylığını yeniden açıklamasının ardından çok konuÅŸulacak bir iddia gündeme geldi. CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada Gazeteci Abdulkadir Selvi, Ä°mamoÄŸlu'na destek vermek için Ä°yi Parti'nin Üsküdar, Åžile ve CHP'nin elindeki bir ilçeyi, HDP'nin ise Esenyurt ve Sultangazi ilçelerini istediÄŸini ifade etti.

 

Ä°MAMOÄžLU'NDAN "Ä°STANBUL Ä°TTÄ°FAKI" ÇAÄžRISI
CHP'de "deÄŸiÅŸim" tartışmalarının öncüsü olan Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul'a yeniden adaylığını açıkladı. Siyasi partilere "ittifak" çaÄŸrısı yapan Ä°mamoÄŸlu, "Seçimlerde Ä°stanbul'u hep birlikte tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp milletçe bu sürece odaklanmalıyız. Bu baÅŸarı için parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Partiler ötesi Ä°stanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım." dedi.

 

"Ä°YÄ° PARTÄ° VE HDP'NÄ°N DESTEK Ä°ÇÄ°N ÅžARTLARI VAR" Ä°DDÄ°ASI
Partilerin Ä°mamoÄŸlu'nun çaÄŸrısına ne yanıt vereceÄŸi merak edilirken, dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Abdulkadir Selvi, CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada, Ä°YÄ° Parti ve HDP'nin Ä°mamoÄŸlu'na destek vermek için Ä°stanbul'dan bazı ilçeleri istediÄŸini öne sürdü.

"Ä°MAMOÄžLU'NUN Ä°TTÄ°FAKLAR OLMADAN KAZANMA Ä°HTÄ°MALÄ° YOK"
Selvi ÅŸunları söyledi: "Ä°mamoÄŸlu'nun ittifaklar olmadan Ä°stanbul'u kazanma ihtimali yoktur. CHP'nin oyu Ä°stanbul'da yüzde 28. Ä°ttifaklar yüzde 20 ediyor. Ä°YÄ° Parti yüzde 8, HDP yüzde 12, TÄ°P ile birlikte. Burada yüzde 20 olmadan kazanma ihtimali mümkün deÄŸil. Burada Ä°YÄ° Parti'nin de HDP'nin de bir takım talepleri var.

 

"Ä°YÄ° PARTÄ° 3, HDP 2 Ä°LÇE Ä°STÄ°YOR"
HDP diyor ki 'Artık bizimle gizli saklı ittifak yok.' Özellikle Ümit ÖzdaÄŸ ile yapılan mutabakat HDP tabanında çok büyük bir çalkantıya neden oldu. HDP'nin iki ilçe istediÄŸi söyleniyor. O ilçelerden birisi Esenyurt, diÄŸerinin de Sultangazi olduÄŸu söyleniyor. Ä°YÄ° Parti'nin de Üsküdar, Åžile ve CHP'nin elinde olan bir ilçelerden birisine takip olduÄŸu söyleniyor. 3 ilçe Ä°YÄ° Parti, 2 ilçe HDP istiyor."

HDP  ,Ä°yi Parti ,Seçim ,Destek ,Ä°mamoÄŸlu ,Belediye





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024