Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2342 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

Şehit ve PKKlı anaları buluştu

Büyüt
Küçült
Şehit ve PKKlı anaları
Politika Haberleri › Şehit ve PKKlı anaları buluştu haberi

Diyarbakırda çocukları şehit olan ve PKKya katılan aileler bir araya gelerek barış çağrısında bulunurken, gözyaşları döktü. İki oğlu PKKda bulunan Bedriye Gözlügül, Bütün insanlık adına barış istiyorum. Çocuklarımıza inşallah kavuşacağız ve barış gelecektir dedi.

Şeyhmus Çakan

Diyarbakırda çocuklarının PKK tarafından götürüldüğü gerekçesiyle geçen yıl yaklaşık 4 ay oturma eylemi yapan ailelerin de aralarında bulunduğu, çocukları dağda bulunan aileler şehit anneleriyle buluştu. Ankara, İstanbul, Gaziantep, Afyonkarahisarın da aralarında bulunduğu illerden gelen aileler, merkez Sur İlçesinde adı Şeyh Said olarak değiştirilen Dağkapı Meydanında çocukları dağda olan annelerle kucaklaşırken, bazı anneler gözyaşlarını tutamadı. ‘Barış ve kardeşlik için anneler el ele pankartı açan aileler adına kardeşi dağda olan Hatice Eren açıklama yaptı. Tüm Türkiye halklarından beklentimiz barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin son derece hassas bir sürecin arefesinde  geliştirilmesi gerektiğini belirten Eren, İslamın kelime anlamının barış olduğunu belirterek, şunları söyledi:“Barış için atılan her adımın aynı zaman bir ibadet olduğunu bilincinde olmamız gerekir. Tüm ideolojik, politik yanımızı bir tarafa bırakıp, bu kutlu barış yolunda bir olmamız gerekir.

Geçmişe sünger çekilmeden barış olmaz. Geçmişin tüm hata ve günahlarını silip yeni bir sayfa açmalı ve artık helalleşmeliyiz. İşte şimdi bunun ilk adımını biz anneler atıp öncelikle siyasilere kucaklaşıp barış için çabalamaları gerektiğini söylüyoruz. Ne olur barışı partiler üstü bir akılla bir an önce nihayete kavuşturun ve yüreğimizde bu ateşe Allah rızası için bir su dökün.”

Birlikte güvercin uçurdular

Çocukları dağda olan anneler ile şehit anneleri gözyaşları içerisinde daha sonra barış dileklerinde bulunarak beyaz güvercinleri birlikte gök yüzene uçurdu. Eski Afyonkarhisar Milletvekili Mahmut Koçak, Gaziantepten gelen ve 2 oğlu dağda olan Bedriye Gözlügüle bayrak ile Kuran vererek barışın bir an önce gelmesini diledi. Gözlügül de, “Şehitlerimizin kutsal kanıyla renk alan bu bayrağımızı şeref ve gururla alıyorum. İnşallah bu bayrak ve kutsal kitabın şerefine bu barış olacak” diye konuştu.

Çocuklarımızın yer dağ değil

Barış için bir araya geldiklerini belirten Bedriye Gözlügül, 4 ay boyunca güneşin altında eylem yaparak çocuklarını beklediklerini söyledi. Gözlügül, “Biz de yaşamak istiyoruz, biz anneyiz, cenabı Allahın bize verdiği bizim çocuklarımız şuan da yok. Ama barış olursa çocuklarımız gelecek ve biz kavuşacağız. Asker de, polis te, şehit te bizim, dağdaki çocuklar da bizim. Bizim çocuklarımızın yeri dağ değil. Çocuklarımız doktor, öğretmen, savcı, hakim her şey de olacaktı, dağda çürümesinler” dedi. Afyonkarahisardan gelen 1990 yılında oğulları Diyarbakırda şehit düşen Sultan-Musa Sağlam çifti de barış için kente geldiklerini belirterek, tek dileklerinin barış gelmesi olduğunu söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024