Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2152 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:06

Şehit edildiği adliyede yaşayacak

Büyüt
Küçült
Şehit edildiği adliyede
Politika Haberleri › Şehit edildiği adliyede yaşayacak haberi

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz isminin Çağlayan Adalet Sarayına verileceğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, Çünkü Mehmet Selim Kiraz, şehadetiyle, vakur tavrıyla aslında adaletin vakarını, onurunu korumuştur dedi.

Star - İstanbul

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbuldaki Çağlayan Adalet Sarayının adının Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirileceğini bildirerek, “Çünkü Mehmet Selim Kiraz, şehadetiyle, bütün o zorlu saatlerde sürdürdüğü vakur tavrıyla aslında adaletin vakarını, onurunu korumuştur, toplumumuzun onurunu korumuştur” dedi.

Adalet şehidi oldu

Başbakan Davutoğlu, Mehmet Selim Kirazın eşi Yasemin Kiraz, babası Hakkı Kiraz, çocukları Hakkı ve Pelin Kiraz, annesi Saadet Kirazın bu tür durumlarda nasıl bir tavır sergilenmesi gerektiği konusunda topluma ve insanlığa ders verdiklerini belirterek, şunları söyledi: “ Cenaze namazında yan yana durduğumuzda bir baba yüreğinin nasıl attığını hissettim, oğluyla kucaklaştığımızda bir evladın babasının arkasında, ailesinden aldığı kültürle nasıl metin bir şekilde durduğuna şahit oldum. Aynen Özgecanın babası gibi Hakkı Bey de öylesine güzel mesajlar verdi ki aslında bu mesajları alıp bütün siyasilerin, bütün medyanın, sivil toplum kuruluşlarının odalarına, duvarlarına temel ahlaki ilkeler olarak asmak lazım.” O minnet duygusunun bir ifadesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayının adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir. Çünkü Mehmet Selim Kiraz, şehadetiyle, bütün o zorlu saatlerde sürdürdüğü vakur tavrıyla aslında adaletin vakarını, onurunu korumuştur, toplumumuzun onurunu korumuştur. Bundan sonra da adı bir adalet şehidi olarak, adalet uğruna canını feda eden şehit olarak hem kalbimizde hem de bütün adalet saraylarında bir simge isim olarak anılacaktır. Çağlayan Adliyesine de bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı adı verilecektir.

Elimizden geleni yaptık

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Çağlayandaki terörist saldırıda hayatını kaybeden Savcı Mehmet Kiraz için konuştu. Çiçek, “Teröristlerin girdiği ülkelere ben diplomatik pasaportumla giremiyorum” dedi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da, “Yaklaşık 6-7 saat boyunca gerek ben ki çağrılır çağrılmaz buraya geldim. Gerek de avukat meslektaşlarım olağanüstü bir çaba sarfettik. Keşke sonuca ulaşabilseydik. Çok üzüntülü olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

DUA VE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için ilk tören şehit edildiği Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayında yapıldı.  46 yaşında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazın cenazesi, Eyüp Mezarlığına defnedildi. Şehit Savcı Kirazın cenazesi, Eyüp Sultan Camisinde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığına getirildi. Cenaze aracından omuzlara alınan Kirazın cenazesi, tekbirler eşliğinde mezarlığın içerisine taşındı. Şehit Kirazın babası Muhammet Hakkı Kiraz ve yakınları, tabutun üzerindeki Türk Bayrağını çıkardı ve katladı. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi.

O tweetler unutulmaz!

Başbakan Davutoğlu, teröristlerin propaganda amaçlı çektiği fotoğrafları gazete manşetlerine taşıyan medyayı “Yüreğine acı düşenler sabah gazeteleri açtıklarında o resimleri gördüler. O gazeteler bu ahlâksızlığı sergilemiştir” sözleriyle tepki gösterdi. Başbakan siyasilerin cenazeye gelmemesini de şu sözlerle eleştirdi: Herkes buradaydı ancak mecliste bulunan muhalefet liderleri yoktu. Gönül isterdi ki Kılıçdaroğlu, tweetlerle hükümeti ve beni eleştireceğine gelip burada bizimle aynı safta dursaydık.  O tweetler unutulmayacak. Aynı şekilde Sayın Bahçeli de öyle...”

 

Terzilik yaparak okudu

Şehit savcı Mehmet Selim Kirazın babası Hakkı Kiraz, olayı televizyondan öğrendiğini belirterek, “Oğlum bunu hak etmemişti” dedi. Oğlunun Adliye Sarayında yapılan cenaze törenine katılan baba Hakkı Kiraz şunları söyledi: “ Takdiri ilahi dedim.  Kaderimizde bu var, dedim. Oğlum bunu hak etmemişti.  Ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Biz inanan insanlarız. Hamdolsun, gayrimeşru bir yolda değildi. Namusuyla, alnının akıyla, şerefiyle, onuruyla, haysiyetiyle,  görevinin başında takdir-i ilahi oldu. Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum.”  Şehit Savcı Mehmet Selim Kirazın, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için lise yıllarında dayısının yanında terzilik yaparak okuduğu da ortaya çıktı. Aslen Siirtli olan ve yaklaşık 40 yıl önce Mersine göç eden 6 çocuklu Hakkı-Saadet Kiraz çiftinin tek erkek çocuğu olan Mehmet Selim Kirazın yeğeni Esat Can Kiraz, “Savcı Bey, çalışarak, zor şartlar altında okudu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudu. Liseyi terzilik yaparak okudu. Başarılı bir savcıydı. Burada büyüdü. Dayısı Mehmet Emin Çakmakın yanında terzilik yaptı. Çok zor şartlarda büyüdü. Çalışarak savcılık mesleğini edindi” dedi.

İki çocuk babasıydı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969da Siirtte doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesini bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010da Osmaniyeden Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYKnın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosunda görevlendirildi. Muhammet Hakk  ve Pelin isimi iki çocuğu bulunan Kirazın, eşi Yasemin Kiraz da İstanbul Adalet Sarayında hakim olarak görev yapıyor. Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri ve Berkin Elvan dosyasına bakıyordu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024