Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
CHPdeki önseçimde 5inci sırada çıkan Mustafa Sarıgül, genel merkez çevrelerinde ön sırada çıkmaması için kampanya yürütüldüğünü savundu.
Al Jazeeraye konuÅŸan Sarıgül, CHPnin son İstanbul büyükÅŸehir adayına karşı CHP içerisinde, özellikle genel merkez çevrelerinde ‘Sarıgül önseçimde önlerde çıkmasın diye bir kampanya yürütüldüğünü söyledi. Sarıgül “Bunu yurttaÅŸlarımın takdirine bırakıyorum” diye konuÅŸtu.
Ön seçimde beÅŸinci sırada çıkan Mustafa Sarıgül, listelerin arasına genel merkezden kontenjan adayları atanması nedeniyle seçim listesinde 9. sıraya düştü. Bu duruma da itiraz eden Sarıgül “Ben 9. sırayı kabul etmiyorum. Ben 5. sıradayım. Kontenjana fazla sevgi göstermiyorum. İstanbuldaki kontenjanlar çok fazla. Kontenjana da, sisteme de muhalifliÄŸim söz konusu” ifadelerini kulandı. 2011 seçimlerinde CHP, Mustafa Sarıgülün aday olduÄŸu İstanbul 2. bölgede 9 milletvekili çıkarmıştı.