Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 11112 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

Saliha Büyükdeniz: İslamofobyanın kaynağı cahillik

Büyüt
Küçült
Saliha Büyükdeniz: İslamofobyanın kaynağı
Politika Haberleri › Saliha Büyükdeniz: İslamofobyanın kaynağı cahillik haberi

Meridyen Derneği Başkanı Saliha Büyükdeniz, Batının en büyük problemi İslamı ve Peygamberimizi tanımamak. Anlatabilsek, İslomofobi büyük ölçüde biter dedi.

Meridyen Derneği tarafından İslamiyetin ve Hz. Muhammedin hayatının nasıl daha iyi anlatılacağı üzerine organize dilen Uluslararası Siyer Sempozyumu Başbakan Ahmet Davutoğlunun eşi Sare Davutoğlu, Tariq Ramadan ve Jonathan Brown gibi önemli simaların katılımıyla gerçekleşti. Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkan Saliha Büyükdeniz, İslamofobinin hazırlanmış bir senaryo olduğunu belirterek “Herkes İslamı tanıdığında bu fobiden vazgeçecektir. İnsanlar bilmediğine karşı korku üretir. Bilmemekten kaynaklanan korku algıyla da beslenince yanlış şeyler ortaya çıkıyor. Hz. Peygamber örnek kişiliği, yaşantısı, siyasi kişiliği, insana bakış açısı gibi özellikleri doğru anlatılmayıp ortadan kalkınca IŞİD gibi veya farklı şeyler ortaya çıkabiliyor. O yüzden İslamı ve Hz. Muhammedi en iyi şekilde anlamak ve anlatmak çabasındayız” dedi.

Her yönü ile örnek

Hz. Muhammedin hayatı hakkında çalışmaların ve kaynakların sayısının az olduğuna dikkat çeken Büyükdeniz, özellikle cumhuriyetin bazı dönemlerinde basılmış kitap sayısının yok denilecek kadar az olduğuna dikkat çekti. Büyükdeniz, “Bizim amacımız Hz. Muhammedin yeterince tanıtılmamasından kaynaklanan bu açığı kapatmak ve insanların doğru kaynaklardan bilgi edinmesini sağlamaktır. Hz. Peygamber bir insanın başına gelebilecek her şeyi yaşamış tek insandır. Çocuğu vefat etmiş, aile hayatı yaşamış, devlet lideri, idareci olmuş, savaşmış, barış müzakereleri yapmış. En güzel örnektir” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024